Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dăncilă l-a sunat pe preşedinte

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit, luni, la telefon cu preşedintele Klaus Iohannis în legătură cu propunerile de miniştri interimari, au declarat, pentru Agerpres, surse politice.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.09.2019 - 13:22

Potrivit surselor citate, Iohannis i-a spus premierului că îi va răspunde "foarte curând" în legătură cu acest subiect.

Lunea trecută, premierul Viorica Dăncilă a transmis preşedintelui propunerile de noi miniştri la Educaţie, Justiţie şi Interne. Au fost validaţi de conducerea PSD Dana Gîrbovan la Justiţie, Şerban Valeca la Educaţie şi Mihai Fifor la Afaceri Interne. De asemenea, au fost validate ca propuneri de vicepremier Ana Birchall - la parteneriate strategice şi Iulian Iancu - pe probleme economice.

După două zile, şeful statului a anunţat că nu acceptă nicio propunere de remaniere a Guvernului. "În primul rând, nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui guvern, nu doar pentru că acest guvern şi-a schimbat componenţa politică, ci pentru că propunerile sunt pur şi simplu inacceptabile. Resping în integralitate remanierea propusă de premier", a spus Iohannis.

Vineri, preşedintele a semnat decretul prin care se ia act de demisia Graţielei Leocadia Gavrilescu, viceprim-ministru, ministrul Mediului, a lui Anton Anton, ministrul Energiei, şi a lui Viorel Ilie, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, şi prin care se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului pentru cei trei. Aceştia, membri ai ALDE, au demisionat după ce formaţiunea a ieşit de la guvernare. În locul lor erau propuşi interimari astfel: la Energie - ministrul Economiei, Niculae Bădălău, la Mediu - ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, şi la Relaţia cu Parlamentul - ministrul pentru Mediul de afaceri, antreprenoriat şi comerţ, Radu Oprea, conform unor surse politice.

Aflată într-o vizită la Constanţa, tot vineri, premierul Viorica Dăncilă a declarat că nu a înţeles de ce preşedintele a respins cinci propuneri de miniştri, care sunt ''persoane foarte bine pregătite şi apreciate profesional'', şi a anunţat că îi va telefona lui Klaus Iohannis pentru a vedea care este opinia sa legată de activitatea Guvernului.

"În mod normal, la cele trei ministere (Educaţie, Justiţie şi Interne - n.r.) ar trebui să am miniştri interimari. Am să-i dau un telefon domnului preşedinte Iohannis, să văd care este opinia domniei sale legată de activitatea Guvernului. Că, prin ceea ce face, efectiv vrea să blocheze Guvernul şi dacă vorbim despre normalitate, despre modul de funcţionare a relaţiilor dintre instituţiile statului, mi se pare un lucru de neacceptat să blocheze activitatea Guvernului, mai ales că în perioada următoare venim cu o serie de măsuri foarte bune pentru populaţie.

Comentarii

loading...