23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăDăncila, interviu pentru The Guardian: Kovesi trebuie să îşi rezolve problemele cu...

Dăncila, interviu pentru The Guardian: Kovesi trebuie să îşi rezolve problemele cu Justiția

Dăncilă le-a spus jurnaliștilor britanici că social-democrații au înțeles mesajul transmis de alegători și că PSD se va concentra mai mult pe cetățeni și mai puțin pe sistemul judiciar.

Astfel, ea consideră că alegerile parlamentare ,,nu au fost o victorie a partidelor de opoziție, ci o înfrângere a PSD’’.

„Consider că aceste alegeri nu au fost o victorie a partidelor din opoziţie, ci o înfrângere a PSD”, a declarat Viorica Dăncilă pentru The Guardian, potrivit News.ro.

„Am înţeles mesajul de pe 26 mai. Nu am mai vorbit despre justiţie, nu am lăsat pe nimeni să se mai implice în acest subiect … Mi-aş dori să revenim la politici care se concentrează pe cetăţean şi mai puţin pe sistemul judiciar”, a mai afirmat premierul român.

În ceea ce privește candidatura fostului procuror-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, șeful Executivului a spus că aceasta „trebuie să îşi rezolve problemele cu sistemul judiciar”.

“Ce facem dacă aceste acuzații sunt reale? Nu știu dacă sunt adevărate sau nu, este o ipoteză, dar cred că imaginea României va fi afectată și vreau ca imaginea țării mele să fie foarte bună “, a adăugat premierul.

De asemenea, Viorica Dăncilă a negat acuzațiile că ar fi executat servil ordinile primite de la fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea.

 ,,Aceste acuzaţii vin în mare parte din opoziţie’’, a spus Dăncilă, adăugând: ,,Prim-ministrul conduce guvernul…Dragnea nu venea la guvern şi nici nu dădea indicaţii guvernului”.

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit și despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV): „Dacă MCV ar fi valid pentru toate statele membre, nu aş mai vorbi de un standard dublu, însă fiind aplicat pentru doar două state – nu voi vorbi despre conţinut, dacă este corect sau nu, însă principiul nu este”.

Un alt subiect abordat  în cadrul interviului a fost aderarea României la spațiul Schengen.

Potrivit lui Dăncilă, îmbunătățirea relațiilor cu Bruxelles-ul va fi o altă prioritate pentru guvern.

,,Din 2011 îndeplinim toate criteriile tehnice pentru aderarea la spațiul Schengen. [Dar] decizia politică este împotriva aderării noastre la spațiul Schengen “, a spus ea, referindu-se la zona fără frontiere a Uniunii Europene.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă