Dăncilă, despre summit-ul Iniţiativei celor Trei Mări

Dăncilă a afirmat, marţi, la începutul şedinţei de guvern, că este regretabil faptul că se folosesc evenimente precum summit-ul Iniţiativei celor Trei Mări în jocuri politice, în detrimentul intereselor României.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 18.09.2018 - 20:56

Ea a spus că se aştepta ca organizatorii acestui eveniment să îşi canalizeze energiile în implicarea tuturor instituţiilor şi aducerea la aceeaşi masă a celor care au pârghiile să promoveze interesele României. 

Dăncilă a precizat că Guvernul a pregătit şase proiecte pentru acest summit şi s-a pregătit pentru eveniment într-un mod serios şi responsabil.

”Din păcate, nu pot să nu remarc faptul că şi această reuniune internaţională este politizată într-un mod total lipsit de responsabilitate şi de etică. Acumularea de capital electoral nu ar trebui să primeze în faţa intereselor economice ale României. Este regretabil faptul că se folosesc astfel de evenimente şi instituţii ale statului în jocurile politice, evenimente care ar trebui să promoveze România şi care să nu aibă mize personale, evenimente care sunt folosite de multe ori în detrimentul intereselor României, aducând costuri de imagine pentru ţara noastră”, a mai declarat premierul.

Viorica Dăncilă a spus că se aştepta ca organizatorii să implice toate instituţiile.

”Mă aşteptam ca organizatorii acestui important eveniment să îşi canalizeze energiile în implicarea tuturor instituţiilor şi aducerea la aceeaşi masă a celor care avem pârghiile să promovăm interesele României, astfel încât să dăm dovadă de unitate în faţa partenerilor internaţionali. Ca prim-ministru, vă asigur că Guvernul României nu va fi deturnat de la misiunea pe care o are de a lucra pentru binele românilor, punând în practică programul de guvernare”, a afirmat ea.

Premierul Viorica Dăncilă nu s-a numărat între participanţii la summit-ul Iniţiativei celor Trei Mări.

Comentarii