Dăncilă, despre afirmaţiile Anei Birchall legate de utilitatea Secţiei speciale

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, miercuri seară, că declaraţiile ministrului Justiţiei, Ana Birchall, legate de utilitatea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) reprezintă opiniile personale ale acesteia.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.10.2019 - 21:52

 ”Doamna ministru trebuia până acum să fie revocată”, a spus Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit, miercuri seară, la Antena 3, despre preşedintele Klaus Iohannis care i-a cerut demisia şefului DIICOT.

“Dacă eu ceream destituirea şefului DIICOT, cred că la ora aceasta mă linşau, eram pe toate canalele criticată că am intervenit în justiţie. Îi spun domnului preşedinte Klaus Iohannis să lase justiţia în pace, să lase justiţia să fie independentă. Dânsul intervine în justiţie şi este de neacceptat”, a declarat Dăncilă.

Aceasta a afirmat, de asemenea, că părerea ministrului Justiţiei, Ana Birchall, despre utilitatea SIIJ nu reprezintă opinia PSD şi nici a Guvernului României .

“Doamna ministru trebuia până acum să fie revocată, este opinia domniei sale, nu este opinia PSD şi nici o linie pe care a creionat-o Guvernul României. (…) Vedem acum că preşedintele nu mai vrea o justiţie independentă”, a spus Dăncilă. 

Aceasta a adăugat că şeful statului doreşte un Guvern care să aducă schimbări în justiţie, în acest context susţinând că acesta este încă un motiv pentru ca moţiunea să nu treacă de Parlament, iar Guvernul să rămână în funcţie. 

 

Comentarii