12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăDăncilă, către copiii veniţi în taberele ARC: ,,Pentru noi sunteţi foarte importanţi''

Dăncilă, către copiii veniţi în taberele ARC: ,,Pentru noi sunteţi foarte importanţi”

,,Lansarea unei noi ediţii a taberelor ARC, devenită deja tradiţie (a XI-a), reprezintă un parteneriat între Guvernul României, autorităţile locale şi comunităţile românilor de pretutindeni. Azi, în România, sunt peste 3.000 de copii din diferite locuri ale ţării, iar noi ne dorim ca voi să vă păstraţi identitatea românească”, a declarat sâmbătă, la Sulina, premierul Viorica Dăncilă, la deschiderea oficială a Programului de tabere “ARC” 2019.

Ea le-a mai transmis copiilor că trebuie să fie ataşaţi de valorile româneşti, să cunoască tradiţiile şi obiceiurile, dar şi frumuseţea sufletului de român.

“Pentru noi sunteţi foarte importanţi, pentru România sunteţi foarte importanţi şi încercăm să vă aducem în ţara pe care bunicii, părinţii voştri o consideră acasă. Sperăm ca acest lucru să-l faceţi şi voi. Dorim să descoperiţi România, să fiţi ataşaţi de valorile româneşti. Veţi întâlni oameni minunaţi, profesori dedicaţi, veţi vedea locuri foarte frumoase. Veţi cunoaşte tradiţiile şi obiceiurile noastre, dar şi frumuseţea sufletului de român. Sper ca aceste amintiri să le luaţi în sufletul vostru, să rămână cele mai dragi amintiri pentru voi. Şi nu uitaţi un lucru, România vă aşteaptă să vă întoarceţi acasă”, a subliniat şeful Executivului.

Aflat la a 11-a ediţie, programul guvernamental “ARC” are drept obiective facilitarea interacţiunii şi a dialogului între cetăţenii şi etnicii români din diferite state. Până în prezent, conform MRP, 23.000 de elevi, tineri şi profesori, români din afara graniţelor ţării, au avut oportunitatea de a reveni acasă şi de a se reconecta cu România.

Taberele “ARC” se desfăşoară în perioada 1 iulie – 27 august 2019, în serii consecutive de câte şapte zile în Centrele de Agrement din Sulina, judeţul Tulcea, Oglinzi, judeţul Neamţ, Căprioara, judeţul Hunedoara, şi Săcelu, judeţul Gorj.

Cele mai citite

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Comerţul agroalimentar al Uniunii Europene, excedent de cinci miliarde de euro în ianuarie 2024

Comerţul agroalimentar din UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, conform celui mai recent raport lunar privind evoluția importurilor și a...
Ultima oră
Pe aceeași temă