Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dancă, PNL: Teodorovici admite că situaţia veniturilor bugetare este dezastruoasă

Purtătorul de cuvânt al PNL a declarat că prin încercarea Ministerului Finanţelor de a încasa 14-15 miliarde de lei în contul unor datorii neplătite în ultimii cinci ani, Eugen Teodorovici admite că situaţia veniturilor bugetare este dezastruoasă.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

06.06.2018 - 13:31

”Starea dezastruoasă a vistieriei statului îi face pe guvernanţii de la PSD şi ALDE să ia măsuri disperate pentru a face rost de bani la buget. Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici a anunţat că vrea să încaseze în acest an 14-15 miliarde de lei de la români, în contul unor datorii neplătite în ultimii cinci ani, aceasta fiind una dintre măsurile pentru încadrarea în ţinta de deficit bugetar de 3% din PIB. Teodorovici admite astfel că situaţia veniturilor bugetare este dezastruoasă şi apelează la o măsură disperată pentru creşterea încasărilor. Soluţia aleasă exprimă o gravă recunoaştere a eşecului PSD în administrarea fiscală ţării şi a incompetenţei personale a ministrului Finanţelor Publice”, a declarat Ionel Dancă, potrivit unui comunicat de presă.

El mai afirmă, potrivit sursei citate, că până în toamnă ANAF va face o centralizare şi vor trimite decizii de impunere românilor pentru datoriile la fisc din ultimii cinci ani.

”Practic, Teodorovici recunoaşte că ANAF nu a informat cetăţenii că au datorii la fisc de aproape 15 miliarde de lei şi că, în plină vară, într-o perioadă de vacanţe şi concedii, milioane de români riscă să se trezească cu decizii de impunere de la ANAF, cu popriri pe conturi şi sume importante de bani blocate. Însă, întrebarea este cine răspunde pentru că Fiscul a lăsat să curgă datorii timp de cinci ani fără să anunţe cetăţenii pentru ca mai apoi să fie executate silit cu penalităţi? Sau poate chiar asta şi-au dorit, să mărească veniturile la buget, majorând datoriile românilor cu penalităţi pentru întârziere? În loc să informeze populaţia, să simplifice plata taxelor şi impozitelor, să crească nivelul de conformare voluntară al contribuabililor, ministrul PSD al Finanţelor Publice ameninţă cu poprirea şi executarea silită pe cei care nu-şi plătesc datoriile despre care nici nu ştiau că există”, a adăugat Dancă.

Purtătorul de cuvânt al PNL l-a îndemnat pe ministrul Finanţelor să-i ancheteze disciplinar pe toţi cei care timp de cinci ani ”nu şi-au făcut treaba să colecteze la timp taxele şi impozitele şi nu au informat cetăţenii ce datorii au de plată la fisc”.

”Dar situaţia este atât de dezastruoasă încât pur şi simplu e <foame de bani> la Palatul Victoria. Au scăpat economia din mână, nu mai au control asupra cheltuielilor bugetare şi nu ştiu de unde să mai ia bani de la români. Aici au adus ţara PSD şi ALDE, după numai un an de guvernarea iresponsabilă au ajuns să terorizeze fiscal milioane de români”, a spus Ionel Dancă.

Comentarii

loading...