15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăPoliticăDancă, PNL: "Lansarea unui partid pe baza platformei România 100 mi se...

Dancă, PNL: “Lansarea unui partid pe baza platformei România 100 mi se pare o greşeală”

„Dragi prieteni şi foşti colegi, sunt unul dintre iniţiatorii Platformei România 100 însă după ultimele evoluţii anunţ public că mă retrag din echipa România 100. Încă de la începutul acestei iniţiative am susţinut că foştii colegi de guvernare care doresc să continue proiectele începute trebuie să între în politică alături de Partidul Naţional Liberal. În repetate rânduri, în cadrul Platformei am militat pentru o orientare politică de dreapta şi pentru înscrierea noastră a celor care gândim în acest fel în PNL, singurul partid care poate învinge PSD şi care poate să ofere soluţii pentru o administraţie liberală care să modernizeze România”, a anunţat Ionel Dancă pe contul său de Facebook.

El spune că anul trecut şi-a urmat „crezul” de a se înscrie în politică, intrând în PNL pentru „a opri abuzurile guvernării PSD-ALDE”.

„În toamna trecută, mi-am urmat acest crez politic, am decis să mă implic în politică şi m-am înscris în PNL pentru a opri abuzurile guvernării PSD-ALDE şi pentru a construi împreună cu colegii liberali o alternativă politică democratică şi responsabilă. PNL a arătat în această perioadă că este partidul care face opoziţie şi care poate învinge PSD”, a mai adăugat el.

Dancă spune că doar PNL poate fi o alternativă a coaliţiei PSD-ALDE şi că desprinderea unui partid pe baza platformei România 100 este o greşeală.

„Din acest motiv mă retrag din echipa România 100 însă îi invit în continuarea pe foştii mei colegi, aşa cum am făcut-o deja de mai multe ori, să se alăture Partidului Naţional Liberal, singurul partid care poate oferi românilor o alternativă liberală de guvernare democratică şi responsabilă”, a explicat Ionel Dancă.

Potrivit acestuia, pentru a evita posibile situaţii de conflict de interese, nu a participat la acţiunile Platformei România 100.

Cele mai citite

ANRE: România poate avea până la 200.000 de prosumatori la finele anului

Aproximativ 200.000 de prosumatori vor fi la finalul acestui an dacă se menţine ritmul actual de creştere, de 4.000-5.000 de prosumatori pe lună, ceea...

Israelul a efectuat raiduri aeriene în orașele din nord-estul Libanului

Israelul a efectuat raiduri aeriene în apropierea orașelor Ras Baabelk și Hermel din nord-estul Libanului, au declarat patru surse de securitate pentru Reuters. Israelul a...

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...
Ultima oră
Pe aceeași temă