Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dan Tudorache: „Reunirea României cu Republica Moldova”, o chestiune de timp

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, şi preşedintele Raionului Orhei, Tudor Golub, au semnat duminică un protocol de înfrăţire, context în care edilul bucureştean a declarat că "tăvălugul" deja a început, iar la finalul drumului ar trebui să se regăsească reîntregirea.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 25.03.2018 - 20:24

"Este a doua înfrăţire cu entităţi din Republica Moldova (n.r. după înfrăţirea cu un sector din Chişinău). (...) Astăzi cam 20% din primarii din Republica Moldova au semnat acel protocol de reunire între Republica Moldova şi România. Eu zic că deja tăvălugul a început, deja este pe un drum drept şi la finalul acestui drum ar trebui să se regăsească reunirea celor două state: România şi Republica Moldova, deci reîntregirea României Mari", a declarat Dan Tudorache, pentru AGERPRES.

El a susţinut că în şedinţa consiliului local de joi ar urma să fie votată o hotărâre privind reunirea dintre România şi Republica Moldova.

"În şedinţa noastră de consiliu de joi - am vorbit şi cu consilierii USR - (...) vom intra cu această hotărâre de consiliu local şi vom vota şi reunirea României cu Republica Moldova", a spus primarul.

Protocolul de înfrăţire a fost încheiat pe o perioadă nedeterminată şi vizează mai multe domenii, printre care: economic, social, cultural, investiţional, protecţia mediului înconjurător, conservarea şi promovarea patrimoniului cultural.

"Noi, ca primărie, trebuie să ajutăm raioanele din Republica Moldova să se dezvolte. Noi suntem fraţii mai mari, avem bugetele mai mari decât primăriile sau raioanele din Republica Moldova şi aşa cum am procedat cu Primăria din Chişinău - Pretura Centru, unde le-am alocat o sumă de 1 milion de euro, (...) le punem la dispoziţie o sumă de bani, vom vedea ce sumă. Aşa putem să-i ajutăm, nu doar cu vorbe sau cu cântece, concret, fiindcă ei au nevoie de ajutorul nostru", a spus Tudorache.

Primarul Sectorului 1 a participat, duminică, la manifestaţia Marea Adunare Centenară, organizată în Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului.

Comentarii

loading...