15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăDan Tudorache: „Reunirea României cu Republica Moldova”, o chestiune de timp

Dan Tudorache: „Reunirea României cu Republica Moldova”, o chestiune de timp

“Este a doua înfrăţire cu entităţi din Republica Moldova (n.r. după înfrăţirea cu un sector din Chişinău). (…) Astăzi cam 20% din primarii din Republica Moldova au semnat acel protocol de reunire între Republica Moldova şi România. Eu zic că deja tăvălugul a început, deja este pe un drum drept şi la finalul acestui drum ar trebui să se regăsească reunirea celor două state: România şi Republica Moldova, deci reîntregirea României Mari”, a declarat Dan Tudorache, pentru AGERPRES.

El a susţinut că în şedinţa consiliului local de joi ar urma să fie votată o hotărâre privind reunirea dintre România şi Republica Moldova.

“În şedinţa noastră de consiliu de joi – am vorbit şi cu consilierii USR – (…) vom intra cu această hotărâre de consiliu local şi vom vota şi reunirea României cu Republica Moldova”, a spus primarul.

Protocolul de înfrăţire a fost încheiat pe o perioadă nedeterminată şi vizează mai multe domenii, printre care: economic, social, cultural, investiţional, protecţia mediului înconjurător, conservarea şi promovarea patrimoniului cultural.

“Noi, ca primărie, trebuie să ajutăm raioanele din Republica Moldova să se dezvolte. Noi suntem fraţii mai mari, avem bugetele mai mari decât primăriile sau raioanele din Republica Moldova şi aşa cum am procedat cu Primăria din Chişinău – Pretura Centru, unde le-am alocat o sumă de 1 milion de euro, (…) le punem la dispoziţie o sumă de bani, vom vedea ce sumă. Aşa putem să-i ajutăm, nu doar cu vorbe sau cu cântece, concret, fiindcă ei au nevoie de ajutorul nostru”, a spus Tudorache.

Primarul Sectorului 1 a participat, duminică, la manifestaţia Marea Adunare Centenară, organizată în Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului.

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă