Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dan Nica: România riscă să piardă două miliarde de euro pentru neaplicarea unei directive europene

România riscă să piardă două miliarde de euro după ce Comisia Europeană a anunţat că declanşează procedura de infringement pentru netranspunerea la timp a Directivei privind prezumţia de nevinovăţie, susține Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

26.05.2018 - 12:26

"Opoziţia a făcut tot ce i-a stat în putinţă să întârzie procesul şi să blocheze dezbaterea parlamentară. Acesta este efectul direct al propagandei prezidenţiale, iar românii oneşti riscă să plătească din buzunarul propriu eventualele sancţiuni financiare. Mai precis, contribuabilii români ar putea ajunge să plătească 1,9 miliarde euro + penalităţi de întârziere cuprinse între 2.300 şi 137.000 euro pe zi. Corect ar fi ca cei care suportă această amendă să fie preşedintele Iohannis, alături de PNL şi USR", susţine Dan Nica, într-un comunicat dat publicității sâmbătă.

El spune că PSD a făcut toate demersurile necesare pentru a transpune directiva prezumţiei de nevinovăţie. "S-au redactat amendamentele necesare - care însă au fost atacate virulent în presa de propagandă prezidenţială. S-a stabilit ca dezbaterea să se facă în procedură de urgenţă, printr-o comisie specială - dar dezbaterile au fost mereu blocate, iar comisia a fost contestată la CCR de către Opoziţie. S-a deschis dezbaterea către magistraţi, pentru a asigura o dezbatere transparentă - dar opoziţia a stimulat proteste publice împotriva modificării legislaţiei", a adăugat europarlamentarul PSD.

Potrivit lui Nica, singura şansă de evitare a sancţiunilor este modificarea legislaţiei înaintea momentului în care Comisia Europeană va sesiza Curtea Europeană de Justiţie. "După acel moment, nu se mai poate opri nimic", consideră Nica.

Comisia Europeană a declanşat o procedură de infringement împotriva României pentru nerespectarea Directivei europene 343/2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumţiei de nevinovăţie şi a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale, conform site-ului executivului comunitar.

Comentarii

loading...