7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăDan Barna vede „un pas mare” în vederea stopării efectelor atacurilor pe...

Dan Barna vede „un pas mare” în vederea stopării efectelor atacurilor pe Justiție ale lui Dragnea

„Misiunea șefilor de parchete, dacă cei nominalizați vor fi confirmați, nu va fi deloc ușoară. Am văzut în ultimii trei ani ce se întâmplă cu o justiție controlată de oameni lipsiți de simț al datoriei și al onoarei. Acești trei ani nu trebuie să se mai repete niciodată”, a transmis liderul USR, Dan Barna, marți, pe Facebook, conform Știripesurse.ro.

Barna consdieră că anunțarea numelor magistraților nominalizați pentru conducerea principalelor parchete e „un important pas înainte în direcția anulării efectelor asaltului asupra justiției dus de Liviu Dragnea și apropiații săi”.

El a adăugat că printre aceștia, „un loc deloc de neglijat” îl are fostul ministru al Justiției Tudorel Toader, „cel care și-a dus profesia și misiunea publică în derizoriu și ridicol”.

Președintele USR a mai spus că situația slabă a Justiției din România este subliniată mai ales de plângerile cetățenilor care ajung să intre în conatct cu magistrații.

„Am depășit acele momente dar nu și efectele lor. Situația justiției din România a fost, de altfel, subliniată și în ultimul raport MCV sau în evaluările partenerilor noștri din străinătate. Dar mai ales, este subliniată de plângerile cetățenilor care ajung să aibă contact cu magistrații. Mai sunt lucruri de îndreptat, mai sunt lucruri care pot fi făcute mai bine”, a conchis Dan Barna.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a transmis, marți, după anunțarea propunerilor pentru șefia parchetelor, un mesaj către cei care ar putea deveni șefi ai PG, DNA și DIICOT, solicitându-le să relanseze „combaterea energică și eficientă a tuturor formelor de infracționalitate”.

Cele mai citite

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...
Ultima oră
Pe aceeași temă