Dan Barna, USR: „Jandarmii au preferat să îi urmărească pe oamenii pașnici, nu pe huligani”

Liderul USR Dan Barna a lansat acuzații grave cu privire la violențele de la protestele de ieri.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

Actualizat: 11.08.2018 - 09:30

„La un moment dat în jurul orei 20:00, noi am ajuns acolo la ora 17:00 să adunăm semnături, la ora 20:00 am urcat în unul din balcoanele din Piața Victoriei și se vedea clar că oamenii erau pașnici și erau împinși de valuri de gaz lacrimogen, după care reveneau. Într-adevăr în zona de contact dintre jandarmi și protestatari erau oarecare altercații. Jandarmeria trebuia să scoată din mulțime acele persoane agresive, dar în loc de această reacție firească, jandarmii au preferat să recurgă la gaze lacrimogene. Lucrurile au continuat în acest ritm, până la momentul paroxist în momentul în care s-a dat cu gaz masiv. Toată populația a fost alungată pe străzi, iar jandarmii au preferat să îi urmărească pe oamenii pașnici în loc să se ia după huligani. Este incredibil cum aceeași Jandarmerie care a reacționat logic și rațional la mitingurile anterioare de data aceasta a ales să lovească cetățeni.", a declarat Dan Barna la Antena 3.

Ieri, imediat după protest, acesta a reacționat și pe Facebook și a spus că se impune demisia de urgență a ministrului de Interne, Carmen Dan.

Câteva zeci de mii de români au venit în Piața Victoriei ca să transmită un mesaj simplu: nu mai vor penali în funcții publice! Ei vor un stat normal, care să îi respecte! Din păcate, statul condus de PSD-ALDE a decis astăzi să îi gazeze pe cetățenii care protestau în mod pașnic împotriva penalilor. Se impune demisia de urgență a doamnei Carmen Dan după recitalul de brutalitate al Jandarmeriei!

Comentarii