Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dan Andronic: "România, o mare închisoare"

Plecat din țară, am stat departe de știrile zilei. Dar nu aveam cum să evit „fuga” lui Radu Mazăre în Madagascar. Sau cel puțin așa ne-a fost prezentată, într-un mod care-mi aduce aminte de sfârșitul anilor ’40, scrie editorialistul Dan Andronic în EVZ.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.01.2018 - 10:55

Plecat din țară, am stat departe de știrile zilei. Dar nu aveam cum să evit „fuga” lui Radu Mazăre în Madagascar. Sau cel puțin așa ne-a fost prezentată, într-un mod care-mi aduce aminte de sfârșitul anilor ’40.

În acei ani, regimul „democrației populare”, adus pe tancurile sovietice, organiza capcana de la Tămădău pentru a-l prinde într-un mod umilitor pe Iuliu Maniu, pentru a putea organiza procesul „marii trădări naționale”.

Dacă comparăm cu soluțiile pe care le propun astăzi diverși activiști cu valențe democratice, constatăm că Ana Pauker avea imaginație. Măcar încerca să păstreze aparențele, scrie editorialistul Dan Andronic.

 

 

 

Comentarii