4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăDacian Cioloș: PNL refuză să se reformeze, așteaptă doar să cadă...

Dacian Cioloș: PNL refuză să se reformeze, așteaptă doar să cadă PSD

Fostul premier Dacian Cioloș este de părere că membrii PNL doar aşteaptă “să cadă PSD natural şi ei să le ia locul”.

“Din păcate, o spun cu un mare regret, PNL se regăseşte în aceasta zonă a clasei politice vechi şi refuză cu obstinaţie să se reformeze şi să vină alături de noi într-un proiect de reformare profundă a societăţii româneşti. Un proiect cu accent pe bunăstare. Ei aşteaptă să cadă PSD natural şi ei să le ia locul. Experienţele din 1996 cu CDR şi din 2004 cu Alianţa DA ne-au arătat că nu funcţionează acest model. Nu aş mai vorbi despre Putere şi Opoziţie cât aş spune despre clasa politică veche şi una nouă, în plină formare. Despre partide care vin din trecut şi ne vor în trecut şi despre partide noi care vor modernizarea României. Cu speranţă şi încredere”, a declarat fondatorul Mişcării România Împreună, Dacian Cioloş, într-o postare duminică pe Facebook.

Acesta mai spune că de-a lungul timpului au existat alianţe ciudate sau nepotrivite, iar oamenii politici care le-au făcut nu vor să vadă că România s-a schimbat, iar contextul european şi internaţional este diferit în prezent.

“Avem o clasă politică veche despre care ştim că s-a perindat pe la putere regulat, reuşind să facă alianţe care mai de care mai ciudate şi mai nepotrivite. Clasa politică la care fac referire nu poate ieşi din această logică, iar aceşti oameni refuză să vadă că România s-a schimbat, că tot contextul european şi internaţional e diferit şi încearcă să păstreze un mod de a face politică în mod defectuos. Le convine captivitatea societăţii la propriile lor obiective. Sărăcia nu îi deranjează. Ba, dimpotrivă, îi avantajează. Liderul acestei clase politice învechite este PSD, care nu are nicio dorinţă şi nici ştiinţa să scoată România din sărăcie. Cu cât are un bazin electoral mai sărac cu atât PSD-ului îi e mai uşor să le dea acestor oameni câte puţin, cu ţârâita, păstrându-i într-o captivitate a sărăciei”, a completat Cioloş.

Fostul premier tehnocrat laudă USR, spunând că “face o treabă excelentă la nivel organizatoric”. Acesta vorbeşte şi despre Demos, un nou partid de stânga, de la care are mari aşteptări.

“În ceea ce priveşte noua clasă politică, ea creşte vertiginos şi se dezvoltă în concordanţă cu viziunea viitoare a societăţii. Poate nu aşa de rapid cum ne-am dori, dar suntem pe drumul cel bun. USR face o treabă excelentă la nivel organizatoric şi mă bucur să văd că există energie multă şi bine articulată. Avem şi pe stânga un partid nou, Demos, de la care aştept mult mai multe, pentru că e nevoie să existe şi pe partea stângă o formaţiune politică nouă, cu un mesaj bine articulat”, a mai spus Cioloş.

Fondatorul MRÎ mai precizează că formaţiunea lucrează la programul politic şi că obiectivul nu este câştigarea alegerilor ci schimbarea în bine a societăţii româneşti.

“Noi, la RO+, trecem printr-o perioadă efervescentă: construim partidul şi lucrăm la programul politic. Ne-am fundamentat principiile, ne-am făcut toate calculele şi vă promit că vom veni cu un set de măsuri care, odată implementate, pot moderniza România. Dacă vom reuşi să convingem electoratul că ştim ce avem de făcut şi că suntem în stare să punem în aplicare toate măsurile, România de peste cinci ani nu va mai fi cea de acum. Nu veţi mai recunoaşte starea deplorabilă din prezent. Suntem decişi să oferim acestei ţări soarta pe care o merită, să restructurăm profund statul şi economia cu un accent total pe eradicarea sărăciei şi creşterea antreprenoriatului. Lucrăm sub un stres enorm. Nu cel al câştigării alegerilor, ci cel de după, când ne dorim să aducem societăţii româneşti o schimbare totală în bine”, a conchis Dacian Cioloş.

Fondatorul Mişcării România Împreună, l-a crtiticat, sâmbătă, într-un interviu, şi pe şeful statului, Klaus Iohannis, despre care a spus că trebuie să găsească modalitatea prin care să fie mai “dătător de încredere” că apără statul de drept, cu toate prerogativele pe care le are la dispoziţie.

Pe 16 octombrie, Cioloş a afirmat că nu exclude posibilitatea să se înscrie în cursă, însă a dat de înţeles că încă nu a luat o hotărâre, adăugând că nu şi-ar dori, printr-o astfel de decizie, să fragmenteze şi mai mult Opoziţia.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă