15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăPoliticăDacian Cioloș: Ne-au dat alegătorii un vot pentru a intra la...

Dacian Cioloș: Ne-au dat alegătorii un vot pentru a intra la guvernare şi l-am luat ca atare

„Obiectivul nostru principal a fost să putem arăta că avem capacitatea de a face reforme majore în domenii mari şi importante pentru România şi că nu ne ferim de ministere considerate grele sau “cu riscuri”. Vă aduceţi probabil aminte că am fost acuzaţi că fugim de guvernare când nu a fost cazul, pentru că nu ne-a dat nimeni această ocazie. Acum, ne-au dat alegătorii un vot pentru a intra la guvernare şi l-am luat ca atare.”, a transmis Dacian Cioloș printr-un mesaj pe Facebook.

Liderul PLUS este de părere că Ministerul Fondurilor Europene și Planul Național de Redresare și Reziliență sunt adevăratul Minister al Finanțelor pentru următorii ani, din moment ce bugetul național se bazează pe fondurile europene alocate României.

„De atragerea completă şi investirea cu cap a banilor europeni vor depinde relansarea economiei şi evoluţia locurilor de muncă. Priorităţile negociate şi de USR PLUS la nivel european cu Consiliul se vor transforma în marile priorităţi de investiţii acasă: Revoluţia Digitală, Tranziţia Verde, Antreprenoriatul şi Competitivitatea, Reforma administraţiei, Noua Generaţie (tineri şi copii) şi Coeziunea Socială sunt domeniile prioritare în care vom investi rapid şi consistent, pentru că avem deja soluţii şi un plan.”, a adăugat Dacian Cioloș.

Conform negocierilor, USR-PLUS ar urma să primească în viitorul Guvern ministerele Justiției, Transporturi, Sănătate, Cercetare Inovare și Digitalizare, Fonduri Europene și Economie, cu partea de antreprenoriat și IMM.

Numele vehiculate pentru preluarea acestor ministere sunt Stelian Ion la Justiție, Vlad Voiculescu, la Sănătate, Cătălin Drulă, la Transporturi, și Cristian Ghinea, Fonduri Europene.

Cele mai citite

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Rusia susține că le oferă avocați din oficiu celor patru autori ai atacului terorist

Autoritățile Rusiei susțin că le oferă avocați din oficiu, plătiți de stat, celor patru arestați care sunt acuzați că au comis atacul terorist din...
Ultima oră
Pe aceeași temă