Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Curtea Constituțională din Moldova judecă azi o nouă sesizare pentru suspendarea lui Igor Dodon

UPDATE Curtea Constituțională din Republica Moldova l-a suspendat din nou pe Igor Dodon

Un deputat al Partidului Democrat din Republica Moldova a depus joi o sesizare la Curtea Constituţională prin care solicită suspendarea temporară a preşedintelui Igor Dodon, pentru că acesta a refuzat în mod repetat promulgarea legii anti-propagandă.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 05.01.2018 - 16:37

În sesizarea deputatului Partidului Democrat se menţionează că prin refuzul deliberat al preşedintelui Republicii Moldova de a executa obligaţia constituţională de promulgare a legii, care a fost votată repetat de către Parlament, a fost creat un blocaj instituţional.

UPDATE Curtea Constituțională l-a suspendat din nou pe Igor Dodon

 Curtea Constituţională din Republica Moldova a suspendat temporar vineri, a doua oară în decurs de o săptămână, puterile preşedintelui Igor Dodon, care a refuzat să semneze o lege ce interzice de facto anumite publicaţii ruse în Republica Moldova. Susţinător al unei apropieri faţă de Rusia, Igor Dodon s-a opus în mai multe rânduri semnării unei legi care interzice difuzarea în ţară a unor ”emisiuni de informare, politice şi militare din ţări care nu au semnat Convenţia europeană privind televiziunea transfrontieră”.

Curtea Constituţională a precizat că sesizarea va fi examinată vineri, 5 ianuarie. Legea de modificare a Codului Audiovizualului, propusă de către deputaţii Partidului Democrat şi cei ai Grupului parlamentar Popular European din Republica Moldova, prevede interzicerea programelor de televiziune şi radio cu conţinut informativ, informativ-analitic, militar şi politic altele decât cele produse în statele membre ale UE, SUA, Canada şi în statele care au ratificat Convenţia Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Proiectul a fost votat de Parlament pe 7 decembrie, după ce prima oară şeful statului a refuzat să-l promulge. Potrivit prevederilor în vigoare, şeful statului este obligat să promulge această lege.

Marţi, Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis suspendarea atribuţiilor preşedintelui Igor Dodon privind numirea miniştrilor, în urma examinării unei sesizări depuse de către un grup de deputaţi ai Partidului Democrat. Curtea a constatat că "preşedintele se află în imposibilitatea îndeplinirii mandatului, din cauza refuzului deliberat de a-şi exercita obligaţia constituţională". Decizia a fost luată după ce Igor Dodon a respins pentru a doua oară candidaturile la şapte funcţii de miniştri propuse de Guvern.

Citește totul despre:

#moldova #suspendare #dodon

Comentarii

loading...