10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăCum vrea Viorica Dăncilă să ajungă președintele României?

Cum vrea Viorica Dăncilă să ajungă președintele României?

”Toată lumea se va mobiliza. Cei care au obținut scoruri mici sunt cauzate din cauză că au crezut că totul vine de la sine. Nu cred că cineva mă va trăda. Dacă o va face, se va autoexclude din partid. Fiecare filială are ca obiectiv să obțină 50% plus 1 din voturi.”, a spus Viorica Dăncilă, miercuri seara,la o emisiune TV.

Viorica Dăncilă a lămurit, miercuri seara, la TVR 1, la emisiunea ”România9” moderată de Ionuț Cristache, cum au decurs procedurile pentru numirea unui comisar european din partea României în mandatul său de premier.

Președintele Klaus Iohannis este cel care a întors totul printr-un telefon pe care i l-a dat șefei CE, Ursula von der Leyen. Așa a picat și ultima nominalizare făcută de Dăncilă, Victor Negrescu, și a intrat în joc PNL, prin guvernul care urma să fie instalat, cel condus de Ludovic Orban. Prezidențiabilul PSD susține că președintele Klaus Iohannis a arătat dispreț față de Constituție în momentul în care a admis că PSD l-ar fi putut suspenda, dar s-ar fi bucurat pentru că astfel ar mai fi acumulat niște puncte electorale. ”Am văzut cu câtă aroganță a ieșit Klaus Iohannis să spună că era mai bine să-l fi suspendat pentru că mai câștiga puncte electorale. Deci nu i-a păsat că încalcă Constituția, nu i-a păsat despre faptul că cei din jur îi spuneau că este incorect, dumnealui și-a făcut calcule strict personale.

Mă deranjează disprețul președintelui Iohannis

Eu sunt de acord că poate să se gândească la beneficiile politice personale, dar nu poți să ieși public și să spui asta. Mă deranjează disprețul, modul în care a tratat acest lucru”, a spus Viorica Dăncilă, la TVR.

Ea a relatat un episod din Parlamentul European, când europarlamentarii bulgari le-au cerut colegilor români să ceară ridicarea MCV pentru ambele țări. Totul a picat din cauza unor eurodeputați români care, în frunte cu Monica Macovei, au cerut ca România să rămână sub mecanism pentru că este ca un ”medicament”.

”MCV poate fi ridicat prin negocieri, prin dicuții, pentru că nu sunt lucruri care țin doar de Guvern. Sunt lucruri care țin de anumite instituții din justiție, trebuie ajuns la un consens. Apoi, mergem la Comisia Europeană și spunem ce putem face.

Dăncilă a explicat că trebuie să abordăm foarte direct problema aderării la spațiul Schengen. Ea a spus că principalul opozant este Olanda și atunci asta înseamnă că trebuie să se așeze la masa negocierilor pentru a convinge Olanda să nu se mai opună.

 
 ”Noi trebuie să negociem cu fiecare stat în parte. Pe problema Schengen, Olanda se opune aderării României și ei au diverse interese, care se lovesc de interesele României. Bun, eu voi încerca să ne așezăm la masa negocierilor, înțeleg că și ei au interese, dar pentru mine cel mai important este interesul României, iar asta voi pune întotdeauna pe primul loc.”, a spus Viorica Dăncilă, la TVR.

 

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă