Foto: Arhivă

Cum va funcționa Secția de investigare a magistraților, dorită de PSD

Parlamentarii din Comisia specială pentru legile justiţiei au adoptat, luni seara, un amendament al PSD la proiectul de modificare a Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, informează Agerpres.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.12.2017 - 15:26

Conform acestui amendament, Secţia de investigare a unor infracţiuni din justiţie va fi condusă de un procuror șef.

"Secţia de investigare a unor infracţiuni din Justiţie este condusă de un procuror şef. Secţia de investigare a unor infracţiuni din Justiţie funcţionează cu un număr maxim de 25 de posturi, din care 10 posturi de procuror şi 15 posturi de personal auxiliar de specialitate şi personal economic şi administrativ. Numărul maxim de posturi poate fi modificat prin Hotărâre a guvernului", se arată în amendamentul adoptat de parlamentari.

Anterior, comisia a respins o serie de amendamente ale senatorului PSD Şerban Nicolae referitoare la transformarea Secţiei de investigare a unor infracţiuni din justiţie în Direcţie de investigare.

Comisia parlamentară specială pentru legile justiţiei a început, luni seara, dezbaterile la raportul referitor la proiectul de modificare a Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, acesta urmând să intre în plenul Senatului - cameră decizională în acest sens.

Senatorii şi deputaţii au respins mai multe amendamente USR şi au păstrat în linii generale, după ce au parcurs aproape jumătate din proiect, forma adoptată săptămâna trecută de plenul Camerei Deputaţilor.

Parlamentarii au început dezbaterile la acest raport după ora 21,00, după ce iniţial preşedintele comisiei, Florin Iordache, a propus reluarea dezbaterilor pentru marţi, de la ora 10,00.

Opoziţia nu a fost de acord, susţinând că dezbaterile nu sunt suficient de elaborate, iar timpul alocat acestora este unul prea scurt.

Comentarii