23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăCriza politicăVIDEO Cum comentează Iohannis căderea guvernului Cîțu

VIDEO Cum comentează Iohannis căderea guvernului Cîțu

Cum comentează Iohannis căderea guvernului Cîțu este oarecum previzibil iar confimarea a venit marți seară. Iohannis a prezentat o declarație televizată care a început cu formula: “Trist dar adevărat”.

Șeful statului a precizat că va chema partidele parlamentare la consultări “abia” săptămâna viitoare. Consultările de la Palatul Cotroceni vor avea ca scop numirea unui nou premier.

În mesajul de marți seară, șeful statului nu a rostit numele lui Florin Cîțu. Iohannis a susținut însă că, deși țara e în criză sanitară și au crescut prețurile la electricitate, unii politicieni au adăugat o criză politică. Această criză politică este adusă prin votarea moțiunii de cenzură, consideră Iohannis. După cum se știe, moțiunea de cenzură a fost inițiată de PSD și a mai fost votată de USR și de AUR.

YouTube video

“Este o situaţie complicată, o situaţie care a fost generată de această moţiune şi trecerea ei prin Parlament de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului, alţii clamând grija pentru români”, a spus Klaus Iohannis. “USR a plecat din Guvern şi a votat, împreună cu PSD şi AUR, moţiunea de cenzură de astăzi”, a subliniat șeful statului.

Interimatul Guvernului poate dura cel mult 45 de zile.

Cum comentează Iohannis căderea guvernului Cîțu

Punctul de vedere al șefului statului este similar cu cel exprimat de Florin Cîțu. Cîțu a avut o declarație imediat după victoria moțiunii de cenzură. “Lăsăm România pe mâna acestor hrăpăreți care vor să distrugă stabilitatea”, a spus Cîțu.

Premierul agreat de Klaus Iohannis va fi probabil tot din PNL. Una dintre variante este Dan Vîlceanu – actualul ministru de Finanțe. Pe de altă parte, 41 de parlamentari PNL au anunțat că-l vor ca premier pe Ludovic Orban. Acesta conduce în continuare Camera Deputaților, deși și-a înaintat demisia din funcție.

/

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...
Ultima oră
Pe aceeași temă