Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cum a reușit Dacian Cioloș să lanseze un nou partid

Cum a reușit Dacian Cioloș să lanseze un nou partid. Cine sunt fondatorii PLUS

Fostul premier a preluat o formațiune înregistrată de trei simpatizanți, dintre care doi parteneri într-o firmă de avocatură. Anterior, Cioloș depusese o cerere de înregistrare a unui partid cu altă denumire, dar procedurile s-au prelungit din cauza unei contestații.

Share

Romulus Georgescu 0 comentarii

Actualizat: 16.12.2018 - 16:14

Dacian Cioloş a lansat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS), formaţiune care a fost deja înregistrată la tribunal şi face parte din registrul partidelor politice. Cererea pentru Partidul Mişcarea România Împreună, care trenează în instanţă de mai bine de opt luni, va fi retrasă de la Tribunalul Bucureşti în zilele următoare.

Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat lansarea partidului PLUS, toți cei care îşi doresc schimbare şi şi-au arătat susţinerea pentru Platforma Civică România Împreună fiind aşteptaţi să se înscrie. Cioloş a povestit că din martie 2018 a fost depusă cererea pentru înregistrarea Partidului Mişcarea România Împreună, dar aceasta tărăgănează, demersul fiind contestat. ”Au trecut opt luni de când noi ne organizăm pe teren şi acest dosar trenează în justiţie. Oameni care nu doresc ca noi să avem acest vehicul încearcă să împiedice, încearcă să facă să treneze acest proces de înregistrare. Dacă mergem în acest ritm, am concluzionat de prin septembrie că riscăm să nu fim în măsură să candidăm la alegerile de la sfârşitul lunii mai”, a spus Cioloş.

Acesta a explicat că s-a găsit o altă variantă de a avea un partid politic. ”În septembrie, am decis să ne gândim la o alternativă. Colegi de-ai noştri, oameni anonimi, care au vrut să dea o mână de ajutor, au depus o cerere de înregistrare a unui partid politic. Astăzi vreau să vă anunţ că acel partid politic este înscris în registrul partidelor politice din România. Astăzi vreau să vă anunţ că avem partidul nostru politic. Este vorba despre Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS)”, a mai spus Cioloş.

 

Cum a fost înscris noul partid


Potrivit acestuia, era nevoie de acest ”vehicul politic”. ”Suntem gata să trecem la treabă. Însă avem nevoie de acest vehicul politic. Pentru noi, un partid politic nu este un scop în sine. Nu ne dorim un partid de dragul de a avea un partid şi de a face politică. Partidul este un instrument prin care să atingem nişte obiective pentru România”, a mai afirmat Dacian Cioloş.

Potrivit acestuia, în zilele următoare, va fi retrasă de la Tribunalul Bucureşti cererea de înregistrare a Partidului Mişcarea România Împreună.
Conform datelor de la Registrul Partidelor Politice, Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate, denumirea prescurtată PLUS, a fost înregistrat în urma deciziei pronunțate de Tribunalul Bucureşti în data de 26 octombrie 2018, decizie rămasă definitivă prin neapelare. În decizia Tribunalului București sunt menționați membrii fondatori ai partidului, denumirea și logo-ul acestuia, precum și sediul formațiunii.

Membrii fondatori sunt Daneş Raluca Florina - preşedinte, Iordache Iulia – vicepreşedinte, Iordache Adrian Alexandru - secretar general. Raluca Deneș și Adrian Iordache sunt avocați în cadrul firmei ”Iordache Partners”, potrivit informațiilor de pe site-ul acesteia. Adrian Iordache este avocat internaţional cu interese deosebite în dreptul afacerilor, litigii comerciale şi arbitrajul internaţional, dar şi în dreptul aviaţiei. Raluca Daneș a terminat Facultatea de Drept la Cluj şi este partener senior în cadrul aceleiaşi firme, cu experienţă în consultanţă şi litigiu. Semnul permanent al partidului este reprezentat de simbolul stilizat + plus, format din simbolul adunării şi litera p, litera l, litera u şi litera s, în care simbolul adunării este colorat în degrade, în diferite nuanțe de albastru.

Mișcarea România Împreună fusese contestată de Cătălin Ioan Berenghi, fost candidat la Primăria Capitalei. După ce Cioloș a criticat o decizie a Curții Constituționale (CCR) Berenghi a acuzat faptul că noua formațiune luptă împotriva statului de drept.Partid de 5%

Potrivit unui recent sondaj CURS, prezentat de site-ul știripesurse, formațiunea lui Dacian Cioloș este cotată cu 5% din voturi. Cercetarea a fost efectuată în perioada 24 noiembrie-5 decembrie, înainte ca fostul premier să anunțe noua denumire a partidului. ”Un caz aparte îl reprezintă partidul lui Dacian Cioloș. Acum el se numește PLUS (Partidul Libertății, Unității și Solidarității), după ce aproape tot anul a defilat sub titulatura MRI (Mișcarea România Împreună). MRI avea în aprilie 3%, în iunie 5% și la fel și în septembrie. Sfârșitul anului prinde MRI tot la pragul de 5 la sută. Doar următoarea cercetare de la începului anului viitor ne va arăta dacă rebrenduirea va prinde sau nu”, afirmă sursa citată.

Comentarii

loading...