Cristian Buşoi: CCR pare primul participant la mitingul PSD pentru susţinerea guvernării

Preşedintele PNL Bucureşti a declarat, miercuri, că CCR pare să fie primul participant la mitingul PSD pentru susţinerea actualului Guvern, după decizia luată de Curtea Constituţională cu privire la conflictul constituţional dintre ministrul Justiţiei şi preşedintele Iohannis.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 30.05.2018 - 21:26

''Decizia CCR care vizează faptul că şeful statului trebuie să demită procurorul şef al DNA la solicitarea ministrului Justiţiei este greşită pe fond, pentru că amputează atribuţiile preşedintelui şi subordonează politic procurorii. Acestea sunt consecinţele directe, oricât s-ar strădui cineva să argumenteze justeţea acţiunii Curţii.Decizia CCR strică echilibre instituţionale pe care, cu bune şi rele, toţi participanţii la jocul politic au reuşit să le respecte în ultimii ani foarte tulburi.Acestea ca soluţii concrete la ce face PSD; pentru că decizia CCR trebuie văzută ca un simptom la presiunea politică pe care PSD o pune pe instituţii. Cu decizia de astăzi, Curtea Constituţională pare primul participant la mitingul PSD pentru susţinerea guvernării Dragnea-Dăncilă'', a scris Cristian Buşoi pe Facebook.

 Acesta mai precizează că decizia luată de Curtea Constituţională nu are caracter constituţional, ci politic

''Nu există niciun triumf în acţiunea CCR, care apare, din păcate, ca o decizie cu iz politic, nu constituţională şi juridică, aşa cum ar fi trebuit să fie; iar cei care o sărbătoresc sunt incorecţi.Mecanismele instituţionale trebuie respectate şi consolidate: există reglementări ale Uniunii Europene, există CSM, Inspecţia Judiciară, există un echilibru al puterilor pe care toţi actorii ar trebui să-l respecte şi există inclusiv decizii ale Curţii Constituţionale, atunci când se referă la legi, nu ca acum la un pseudo-conflict inventat de dl Dragnea, cu mâna dlui Toader'', menţionează Preşedintele PNL Bucureşti.

 
 
Curtea Constituţională arată, în comunicatul oficial privind decizia de existenţă a conflictului instituţional între preşedinte şi ministrul Justiţiei, că şeful statului urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

"Preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Preşedintelui României, prim-ministrului Guvernului României şi Ministrului Justiţiei şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I", se arată în comunicatul Curţii Constituţionale.

Comentarii