15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăCrin Antonescu, intervenție neașteptată în conflictul dintre Dragnea și Ponta

Crin Antonescu, intervenție neașteptată în conflictul dintre Dragnea și Ponta

“Părţi din cele declarate de cei doi (nr. Dragnea şi Ponta) sunt adevărate, în sensul că le pot confirma, restul nu ştiu, despre lucruri la care nu am fost de faţă nu am ştiinţă. Nu ştiu care spune adevărul şi care minte, e probabil să spună amândoi adevărul.

Vorbim de guvernul Ponta 1, cel de după căderea guvernului Mihai Răzvan Ungureanu şi înainte de câştigarea alegerilor de către USL. Este foarte adevărat că a fost un guvern format politic, era o alianţă pe bază de paritare. Cel puţin jumătate a fost treaba PNL şi sub nicio formă nimeni nu s-a amestecat în numiri, decizia a fost luată de mine. Şi întradevăr decizia şi momentul relatat a constant în lungă dezbatere cu participanţii şi locul pe care Dragnea şi Ponta l-au indicat”, a afirmat Crin Antonescu.

Fostul lider liberal a confirmat şi discuţii aprinse privind cine urma să preia Ministerul de Interne, iniţial postul fiind dorit foarte mult de Liviu Dragnea, dar în cele din urmă ajungând să fie ocupat de Ioan Rus.

“La Ministerul de Interne ne-am înţeles să revina PSD şi toată discuţia care durat câteva ore bune, o discutie în 4 – Ponta, Dragnea, eu cu Hellvig- discuţia a fost în jurul ocupantului acestui mister. Se ştia că Dragnea va fi titularul postului. La momentul în care ne-am întâlnit, Ponta a venit cu altă variantă. Nu ştiu cu cine s-a consultat şi în ce fel. El a venit acolo şi şi-a asumat varianta că merge cu Ioan Rus.

Eu nu agream varianta cu Ioan Rus şi discutia a fost lungă şi s-a încheiat cu Ponta spunând că e postul PSD şi este decizia mea şi asta a fost”, a mai afirmat Crin Antonescu.

Cele mai citite

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă