5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăCozmin Gușă: "Este limpede că PSD a murit. De astăzi avem un...

Cozmin Gușă: “Este limpede că PSD a murit. De astăzi avem un PSDragnea”

Cozmin Gușă și-a început analiza de la Realitatea TV prin a face o glumă, spunând că are un soi de veselie poate că din cauză că a văzut multă prostie la congresul PSD.

Consultantul politic a tras trei concluzii după congresul PSD.

La comentariile de atmosferă: Ia uite ce imagini frumoase. Am descoperit că Liviu Dragnea acest sexagenar este îndrăgostit. Atunci când un sextagenar se îndrăgostește de o domnișooară de nici 30 de ani, trebuie să ne așteptăm la diverse gesturi de bărbăție, adică nu mai e Daddy, e macho man. Vă dați seama cum va acționa de acum înainte acest fecior bătrân care a ajuns să-și prezinte viața personală. Iar pe lângă Daddy in love, am mai descoperit că Daddy este și agramat. Am urmărit discursul lui nu chiar tot, și pentru faptul că a citit discursul, dar l-a și interpretat prost mi-a dat această senzație că ar fi agramat, care este la pachet cu acest machomism, ne generează îngrijorări.

2. Am văzut pozele de la final. Nu arată bine așa fizic. Am văzut multe femei grăsuțe, cu picioare groase, bărbați cu burtă, nu au treabă cu mișcarea. Este o imagine urâtă a Românei. România nu s-a prezentat ca o țară cu oameni mai diformi, acum am văzut treaba asta la prezidiu și din ce mi-au relatat colegii mei că s-au plimbat pe acolo Denise Rifai și Marilena Mititelu și alții. Trei pătrimi din sală erau oameni cu mutre dubioase: de drojdieri. Am văzut în imaginile de afară, când stăteau dimineață să intre că nu erau mutre de oameni obosiți de la drum și oameni cu mutre de drojdieri, ceea ce ne spune că au fost aleși pe sprânceană, în sensul că nu au fost aleși lideri din organizație, ci o anumită mașinărie cu 70-100 de oameni din fiecare județ, care să voteze cum se cuvine.

Comentariul 3 de atmosferă este despre multă prostie. Bubuia prostia în imagini, în atitudine, în discursuri. Această combinație letală între iubirea lui Dragnea, aspectul fizic și drojdierii lui și multă prostie poate să fie descrierea plastică a ceea ce s-a întâmplat astăzi. Nu sunt răutăcios.

Acum cele 3 concluzii: Este limpede că PSD a murit. De astăzi avem un PSDragnea, dar nu orice fel de PSDgranea, ci cu acțiuni la purtător, exact pe modelul TelDrum. Oamenii pe care i-a ales în conducere și care sunt acționarii acestei organizații numită PSD. Liviu Dragnea poate să fie linișt că tocmai a furat un partid, dar nici nu l-a furat ci prin acest Congres s-a vaidat că l-a primit. Are în fața justiției, glumesc acum, orice argument că nu l-a furat, ci l-a primit. Deci avem un PSDragnea cu acțiuni la purtător în mod evident.

Comentariile de politică
Extrem de ornorabilă prestatia lui Nicu Bănicioiu și a Ecaterinei Andronescu, care din nefericire pentru Dragnea a reprezentat oglinda în care el și ceilalți marea majoritate s-au privit astăzi. Nu au avut succes, nici nu aveau cum să aibă succes.

Citește și: Dragnea, întrebat despre un eventual anunț privind nunta cu iubita sa, invitată de onoare la Congresul PSD: Astăzi nu. Am partidul în suflet

Eu le aplaud curajul pentru că au îndrăznit în fața lașității colective să spună niște lucruri și asta îi recomandă ca niște oameni de viitor, dar îi recomandă ca oameni de onoare. Acest episod Bănicioiu plus Andronescu deschide calea rupturii în PSD și pariez că în scurt timp va apărea un nou partid de stânga, pentru că în acest partid cu acțiuni la purtător care în cazul unui Congres nu mai poate să reacționeze, e limpede că pentru cei ca Bănicioiu și Andronescu nu mai există nicio șansă și atunci cei din PSD care vor să facă politică, vor marșa pe un alt proiect de stânga, pentru că din acest moment PSD nu mai poate fi alocat niciune doctrine. Ați văzut și în sală: un bulgar și un moldovean au venit din Europa să-i salute pe cei de la PSD, cam atît de gravă este problema.

A 3-a concluzie pe care am văzut-o din luările de cuvânt ale lui Tăriceanu, Dragnea și alții este că și-au fixat o țintă pe termen scurt, în afară de cea a Justiției pe care o vor executa foarte repede. Această țintă se numește Serviciul Român de Informații. Această obsesie a lui Dragnea și Tăriceanu legată de oamenii din Servicii pe care nu-i pot controla se va materializa printr-o ofensivă foarte dură pe care o vor face instituțional din Parlament de la pupitrul partidului și vor ataca SRI pe toate nivelurile, vor începe cu Eduard Helvig, directorul SRI, dar vor începe precându-se că nu vor face asta și dând toate semnale că ei sunt într-o postură de negociere pentru ca să doarmă strada pentru că am văzut că doarme foarte bine.

Comentariul: cum s-a ajuns aici?

Cum s-a ajuns în acest punct în care acest PSDgradnea, un partid care a apărut astăzi atât de trist și de penibil, să devină devenit atât de amenințător pentru România? Râdem chiar dacă e sâmbătă seara și am vrea să ne distrăm. S-a ajuns așa:

În primul rând din lașitea și egoismul oamenilor care au fost odată în suprastructura PSD: s-au retras, nu au curaj, fie sunt interesați pe diverse proiecte personale care depind de Dragnea, sau de Guvernare sau de președintele CJ și au primit ceea ce merită: Un partid care li s-a furat și acum nu mai este un partid al lor, ci este un partid al lui. Dragnea a știut să speculeze acest cocktail Molotov între lașitatea și egoismul PSDiștilor care nu aveau să se mai exprime încă o dată pentru că erau deja destul de bogați.

Al doilea lucru. Toată lumea s-a prins că președintele Iohannis nu joacă, că nu vrea să lupte, că a acceptat-o prea ușor pe Viorica Dăncilă, atunci ei au spus dacă președintele nu riscă, ne lasă să facem ce vrem, dacă nu-i convine o suspendare pentru care să lupte, atunci va tăcea acolo la Cotroceni și va merge la ski în ziua Congresului nostru să se relaxeze, va reveni luni în ziua când avem ședință și noi ne vedem de treabă și după ce terminăm SRI și o să-l facem după forma și asemănarea lui PSDrganea o să ne ocupăm și de președintele Iohannis. Îl vom suspenda atunci când nu va mai avea puterea sau electorat din care să reacționeze.

Al treilea element este o luptă surdă între instituțiile din România, în funcție de interesele personale ale liderilor sau ale vulnerabilitățile lor pe care vor să le țină departe de luptele publice. Această luptă surdă pe care am văzut-o și noi. Noi, Realitatea, suntem o victimă a acestei lupte surde prin felul în care suntem atacați de Dragnea sau alți ofițeri acoperiți sau nu. Același Liviu Dragnea care a fost lăsat prea ușor să vadă exact ce se întâmplă în interiorul statului român de la chermezele și bărbieritul porcului, până la tenis și alte petreceri, a înțeles cât de slabi sunt anumiți oameni care sunt în fruntea instituțiilor și atunci îi va călări. Această luptă surdă între instituțiile statului român a fost un element important pentru ca Dragnea astăzi la Congres să vină și în batjocura tuturor, din sensul lui către alții, să genereze un simulacru, să omoare democrația și să sperie cetățenii onorabili sau responsabili ai României.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă