31.9 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăPoliticăCotele apelor politice în România: PNL ușoară creștere, PSD în scădere

Cotele apelor politice în România: PNL ușoară creștere, PSD în scădere

PNL se menține pe prima poziție și dacă mâine ar avea loc alegeri, potrivit sondajului de opinie, ar obține unul din trei voturi exprimate, respectiv 33% din total. În ușoară creștere față de sondajul anterior care plasa Partidul Național Liberal la 32,6%.

PSD rămâne principalul urmăritor al liberalilor dar social-democrații sunt pe un trend descendent: în sondajul lunii iunie au acumulat 21,9%, mai puțin de procentul de 23% atins în luna mai și mult sub 25,8%, procent atins în luna februarie.

USR crește în această lună, ajungând la 12,3%, după 11,6% luna trecută și un minim de 10% înregistrat în februarie. PLUS e creditat cu 5,8% din opțiunile de vot, iar Pro România staționează în această lună, după mai multe creșteri la rând care l-au adus la 11,2%, al patrulea în ierarhia politică.

Pe ultimele poziții s-au situat în luna iunie UDMR, 3,4%, ultima formațiune din clasamenul partidelor parlamentare. ALDE e pe penultimul loc, cu 3,7%, tot în scădere, după ce în luna mai înregistra 4,2% din intențiile de vot, iar PMP e creditat cu 4,7%. Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM, în perioada 5 – 27 iunie, pe un eșantion de 1010 persoane. Marja de eroare este de 3,1 la sută.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă