10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăCoronavirus, efect / Maria Grapini a solicitat CE renunțarea la limita de...

Coronavirus, efect / Maria Grapini a solicitat CE renunțarea la limita de 3% a deficitului bugetar

Ieri, în Parlamentul European, s-a dezbătut situația din UE privind CORONAVIRUS.

Comisia Europeană a alocat doar 140 de milioane euro pentru cercetare COVID- 19 și 135 milioane euro pentru sprijin economic, în condiţiile în care Administraţia SUA a tăiat vineri facturi de 8,3 miliarde de dolari în sprijinul campaniei anti-coronavirus.

Maria Grapini a cerut ieri forului european un plan de măsuri pentru contracararea efectelor asupra economiei, IMM-urilor, în special în domenii ca turismul, transportul și producția.

“Nu toate statele membre au luat măsurile cele mai exigente de control la frontiere, a cetățenilor ce vin dintr-o altă țară”, a mai spus europarlamentarul umanist.

Se impun măsuri drastice!

“Solicit măsuri de control la toate frontierele terestre, asigurarea stocului de medicamente, materiale, aparatură pentru toate statele membre și renunțarea la impunerea de deficite bugetare sub 3% statelor membre, pentru a putea investi în sistemele sanitare, cercetare și investiții în infrastructură,” a mai conchis Maria Grapini.

 Israel îi bagă pe toţi cei veniţi din străinătate în carantină

Europarlamentarul român s-a mai plâns că suntem în luna martie și vedem că încă nu există o abordare coordonată la nivelul UE, nu există bugete suficiente pentru cercetare, măsuri de prevenire și de tratament (paturi suficiente în spitale) pe tot teritoriul UE.

Ieri, guvernul Israelului a decis ca toate persoanele care vin din străinătate să fie automat duse în carantină, iar străinii retrimişi acasă. Efortul bugetar e de 1,2 miliarde de Euro.  

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă