Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Coronavirus, efect / Maria Grapini a solicitat CE renunțarea la limita de 3% a deficitului bugetar

Maria Grapini a interpelat Comisia Europeană încă din 27 ianuarie 2020, întrebând care sunt măsurile prevăzute în cazul răspândirii coronavirusului.

Share

Marius Ghilezan 0 comentarii

11.03.2020 - 08:40

Ieri, în Parlamentul European, s-a dezbătut situația din UE privind CORONAVIRUS.

Comisia Europeană a alocat doar 140 de milioane euro pentru cercetare COVID- 19 și 135 milioane euro pentru sprijin economic, în condiţiile în care Administraţia SUA a tăiat vineri facturi de 8,3 miliarde de dolari în sprijinul campaniei anti-coronavirus.

Maria Grapini a cerut ieri forului european un plan de măsuri pentru contracararea efectelor asupra economiei, IMM-urilor, în special în domenii ca turismul, transportul și producția.

“Nu toate statele membre au luat măsurile cele mai exigente de control la frontiere, a cetățenilor ce vin dintr-o altă țară”, a mai spus europarlamentarul umanist.

Se impun măsuri drastice!

“Solicit măsuri de control la toate frontierele terestre, asigurarea stocului de medicamente, materiale, aparatură pentru toate statele membre și renunțarea la impunerea de deficite bugetare sub 3% statelor membre, pentru a putea investi în sistemele sanitare, cercetare și investiții în infrastructură,” a mai conchis Maria Grapini.

 Israel îi bagă pe toţi cei veniţi din străinătate în carantină

Europarlamentarul român s-a mai plâns că suntem în luna martie și vedem că încă nu există o abordare coordonată la nivelul UE, nu există bugete suficiente pentru cercetare, măsuri de prevenire și de tratament (paturi suficiente în spitale) pe tot teritoriul UE.

Ieri, guvernul Israelului a decis ca toate persoanele care vin din străinătate să fie automat duse în carantină, iar străinii retrimişi acasă. Efortul bugetar e de 1,2 miliarde de Euro.  

Comentarii

loading...