Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Decembrie 1989

Copiii persoanelor decedate din motive politice vor primi o indemnizaţie lunară de 500 de lei

Copiii persoanelor decedate din motive politice în dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945 vor primi o indemnizaţie lunară de 500 de lei.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

24.06.2020 - 15:12

Indemnizația de 500 de lei lunar va fi acordată pe baza deciziei de miercuri, 24 iunie, a Camerei Deputaţilor, care a aprobat, în unanimitate, un proiect de completare a Decretului-Lege nr. 118 / 1990.

Potrivit proiectului adoptat, miercuri, de Camera Deputaților, "copilul celui decedat în luptele cu organele de represiune comunistă, în răscoale ţărăneşti ori decedat, din categoria celor dispăruţi sau exterminaţi în timpul detenţiei, internaţi abuziv în spitale de psihiatrie, deportaţi, strămutaţi, prizonieri sau cărora li s-a stabilit domiciliu obligatoriu, are dreptul la o indemnizaţie lunară de 500 lei".

Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect de lege, astfel că, după aprobarea de miercuri din Camera Deputaților, proiectul va fi trimis președintelui Iohannis spre promulgare.

Comentarii