Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Twitter

Contribuţia României la rezolvarea problemelor migraţiei, apreciată de Națiunile Unite

Secretarul de stat Maria Magdalena Grigorea s-a întâlnit, vineri, cu reprezentantul în România al Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR), Nisreen Rubaian, a anunțat MAE.

Share

Andreea Andrei 0 comentarii

Actualizat: 11.08.2019 - 16:43

Potrivit MAE, în cadrul întâlnirii, secretarul de stat român a subliniat importanţa implementării triplului nexus ajutor umanitar - asistenţă pentru dezvoltare - pace şi securitate, în contextul identificării de modalităţi eficiente de acordare de asistență umanitară și asistență oficială pentru dezvoltare.

De asemenea, partea română a subliniat faptul că ,,acest proces complex necesită o abordare holistică, implicarea unei game variate de actori instituţionali şi o înțelegere aprofundată a riscului și vulnerabilităților existente''.

,,Oficialul român a făcut referire la instrumentul juridic adoptat recent de către Comitetul privind Asistența pentru Dezvoltare al Organizației pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (DAC/OECD). Comitetul (DAC/OECD) este principalul organism internațional care urmărește evoluțiile conceptului de asistență oficială pentru dezvoltare, eficientizarea asistenței acordate statelor beneficiare precum și interdependența dintre acesta și alte componente ale asistenței internaționale, fie în domeniul umanitar fie în domeniul păcii și securității. Recomandarea recentă adoptată de DAC/OECD oferă un cadru cuprinzător pentru punerea în aplicare a asistenței umanitare, complementare cu acțiunile de dezvolare economică și cele privind pacea şi securitatea, în special în situații fragile şi zone afectate de conflict.

Secretarul de stat a reiterat importanța pe care România o acordă participării active la asistenţa pentru dezvoltare, inclusiv prin formularea de planuri de asistență realiste și cu obiective bine definite, dar și construirea de proiecte adaptate la condițiile locale în țara beneficiară și care pot avea o valoare adaugată și un impact maxim. Maria Magdalena Grigore a evidenţiat rolul pe care diplomaţia română îl joacă în implementarea triplului nexus, inclusiv din prisma acţiunilor pe care Uniunea Europeană le va implementa de anul viitor în domeniul ajutorului umanitar şi al asistenţei pentru dezvoltare'', se arată în comunicatul transmis de MAE.

Nisreen Rubaian a declarat că este necesar să se găsească soluții globale și să se partajeze responsabilitatea la scară mondială, pe baza unei cooperări internaționale.

Totodată, reprezentantul UNHCR a apreciat contribuţia ţării noastre la rezolvarea problemelor migraţiei, inclusiv din perspectiva Centrului de Tranzit în Regim de Urgenţă de la Timişoara şi a reiterat sprijinul pe care UNHCR îl poate oferi României în acordarea de asistenţă pentru implementarea unor proiecte concrete.

Comentarii

loading...