Foto: Arhivă

Ziua Constituției. Premierul Orban dorește reexaminarea sistemului constituțional

Premierul Ludovic Orban a transmis, duminică, un mesaj cu prilejul Zilei Constituției României, 8 decembrie.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 08.12.2019 - 10:30

"Aşteptările şi interesul cetăţenilor trebuie să fie prioritare pentru puterea decizională şi administrativă din România. Să le respectăm, să lucrăm pentru oameni, luând, la timp, cu bună credinţă şi nepărtinitor, deciziile necesare pentru progres şi binele comun. Consider în egală măsură util să luăm în calcul chiar reexaminarea sistemului constituţional şi legislativ, atunci când vom avea momentul politic oportun, astfel încât democraţia să fie întărită. Nu putem tolera sub nicio formă încălcarea Constituţiei, pentru că vrem să menţinem în siguranţă drumul european pe care România s-a înscris după căderea comunismului. Este crezul meu, ca prim-ministru, şi al întregii mele echipe de miniştri", a anunțat premierul Ludovic Orban, potrivit unui comunicat al Guvernului.

"Ceea ce toţi am trăit însă în ultimii câţiva ani, din păcate, ne-a demonstrat că valorile Constituţiei au nevoie să fie permanent vegheate, pentru ca derapaje de orice natură de la democraţie, de la principiile statului de drept, să nu mai fie posibile", subliniază premierul Ludovic Orban.

Ziua de 8 decembrie este sărbătorită drept Ziua Constituției, în amintirea datei de 8 decembrie 1991, când a fost aprobată prima Constituție a României de după căderea comunismului.

Comentarii