Consiliul Local pentru Rezoluţia de aderare a Iaşiului la proiectul de unire, vot unanim

Consilierii locali municipali din Iaşi au votat în unanimitate Rezoluţia de aderare a municipiului Iaşi la proiectul de unire a Basarabiei cu România.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 30.03.2018 - 18:06

Fiecare dintre consilierii locali şi primarul Mihai Chirica au semnat, în şedinţa ordinară de vineri a Consiliului Local Municipal, Rezoluţia de Aderare a Municipiului Iaşi la proiectul de unire a Basarabiei cu România.

"Cred că am reuşit să conturăm una dintre cele mai reprezentative rezoluţii privind unirea Basarabiei cu România, în momentul de faţă. Trebuie să spun, fără echivoc, că o parte din această rezoluţie se bazează pe decizia Senatului SUA, care în 1991 a spus că sprijină necondiţionat unirea Republicii Moldova cu România.

Parte din rezoluţie se bazează pe discuţiile şi dezbaterile pe care le-am avut atât în Liga Aleşilor Locali Unionişti, dar şi cu societatea civilă, cu asociaţiile studenţeşti unioniste, ONG-urile unioniste atât din România cât şi de pe malul stâng al Prutului. În principiu, cu toate punctele enunţate concluzia este una: Unirea Basarabiei cu România este un act de reparaţie istorică care vine din trecutul secular al acestei regiuni şi care trebuie dusă în cele din urmă la bun sfârşit", a declarat primarul Mihai Chirica, citat de AGERPRES.

Comentarii