29.3 C
Bucharest
Thursday, 21 September 2023
HomePoliticăConsiliul ALDE Europe cere votul JAI pentru primirea României în Schengen

Consiliul ALDE Europe cere votul JAI pentru primirea României în Schengen

Consiliul ALDE Europe, din care fac parte circa 60 de partide liberale din Europa, a aprobat o rezoluție care cere votul JAI pentru primirea României în Schengen.

Rezoluția se referă la decizia care se va lua în Consiliul JAI, la data de 8 decembrie 2022. Din România, ca membru în Consiliul ALDE Europe este partidul USR.

Rezoluţia din Consiliul ALDE Europe a fost iniţiată de USR, având drept co-semnatari partidele liberale din Bulgaria şi Croaţia. Din Croația sunt cinci partide membre ale organizației iar din Bulgaria este membru un singur partid.

Dan Barna, vicepreşedinte USR, lider al delegaţiei USR la Consiliul ALDE Europe, a anunțat că “întreaga familie liberală europeană susţine România pentru aderarea la Schengen. Semnalul dat de cel mai reformist partid european este unul clar: acesta e momentul în care se desăvârşeşte unificarea Europei”.

Cea mai recentă reuniune a Consiliului ALDE Europe s-a desfășurat la Bratislava în perioada 2 – 3 decembrie 2022.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Zodiile care au noroc cu carul în Octombrie

Iată care sunt zodiile care se pot aștepta la o doză suplimentară de noroc în această lună:Balanța (23 septembrie - 22 octombrie)Nu este...

Mama minorei care a reclamat că a fost VIOLATĂ în tabăra AUR, dezvăluiri șocante. Nimeni nu a fost pus sub acuzare

Au trecut mai bine de patru zile de la comiterea faptei, iar mama fetei parcă retrăieşte şi ea chinurile la care i-a fost...

Proteste ample. Măsurile fiscale au scos oamenii în stradă

Noile măsuri fiscale care urmează să fie aprobate de Guvern au stârnit nemulțumiri în rândul tuturor categoriilor sociale. Mediul de afaceri și bugetarii cer...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies