Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Congresul Avocaților 2018: Declarații ale liderilor avocaţilor din UE

În perioada 20-21 aprilie 2018 a avut loc Congresul avocaților, la care au fost invitați avocaţii Maria Ślązak (Polonia) şi Ranko Pelicarić (Croaţia), reprezentanţi la vârf ai Consiliului Barourilor Europene (CCBE).

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.04.2018 - 14:27

Maria Ślązak, care a deţinut anterior şi funcţia de preşedinte al CCBE, este în prezent vicepreşedinte al Comitetului PECO (Pays d’Europe Centrale et Orientale) al CCBE pentru probleme privind avocaţii din Europa Centrală, iar Ranko Pelicarić este actual vicepreşedinte şi viitorul preşedinte al CCBE.

Dezbaterile membrilor şi invitaţilor din sistemul de justiţie analizează problemele esenţiale cu care se confruntă comuniatea avocaţilor, cum ar fi „Percheziţiile formelor de exercitare a profesiei”, „Interceptarea şi înregistrarea convorbirilor telefonice ale avocatului”, „Controlul corespondenţei private a avocatului”, „Comunicare necontrolată între avocat şi client” sau „Secretul profesional în relaţia avocat-client”, au declarat cei doi.

„În cadrul colaborării noastre, analizăm problemele semnalate de Uniunea Barourilor din România şi, împreună cu ceilalţi membri, încercăm să găsim soluţii adresând mesaje Guvernului, Ministerului Justiţiei şi altor entităţi implicate. Acţionăm, desigur, în baza unor standarde şi analizăm cum se poziţionează problemele semnalate faţă de standardele respective”, au menţionat oficialii europeni.

Spre exemplu, au arătat aceştia, „o ţară pe care n-o să o nominalizăm acum ne-a solicitat să observăm dacă este corect ca parlamentarii care sunt şi avocaţi e în regulă să fie şi parlamentari, şi avocaţi. Credeţi sau nu, toţi cei 45 de membri ne-au transmis răspunsuri în mai puţin de 48 de ore”.

Comentarii

loading...