18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăCondamnarea lui Dragnea este dovada că sistemul nu iartă și nu uită....

Condamnarea lui Dragnea este dovada că sistemul nu iartă și nu uită. Ponta, Oprea și Ghiță să ia aminte

Liviu Dragnea trebuie să demisioneze din toate funcțiile. Reforma justiției, susținută timid și de o parte dintre politicienii, dar și publicul de dreapta nu va fi dusă la îndeplinire în spiritul cetățenilor României, dacă liderii acestora sunt sub presiunea unor condamnări.

Condamnarea lui Liviu Dragnea era de așteptat, cum vor fi și celalalte atunci când “sistemul” se va simți din nou puternic și pus la adăpost cu fărădelegile lui.

Liviu Dragnea a făcut parte din “sistem” al cărui deviz a fost “Noi Suntem Statul”. A continuat negocierile și inducerile Coaliției PSD- ALDE în amorțeala “euforică” promise de sistem fără să clipească. Dar nu a anticipat că, fiind el “în postura” de a conduce, nu va fi slăbit de cei care nu vor sub niciun chip un politician cu o condamnare și mă refer aici la partenerii noștri strategici.

Greșelile lui Liviu Dragnea și necontenita târguiala cu Sistemul

A cedat și l-a numit pe Sorin Grindeanu în locul lui Sevil Shaideh. Despre Sorin Grindeanu ne amintim cum s-a asigurat în noaptea OUG 13 că s-au luat aprobările, astfel încât din stenograme să reiasă clar că el nu a fost implicat, evident știind ce va urma: “mega mitingul cu Noaptea ca Hoții!”

Cum să dai o ordonanța de urgență târziu în seară, știind că protestatarii #Rezist abia așteaptă un element de emoție să incite și să scoată lumea în stradă? Evident că Florin Iordache, fostul Ministru de Justiție, a fost împins să o facă, din lipsa de răbdare a liderilor PSD cu probleme penale în frunte cu Liviu Dragnea. Numai așa puteai explică unui om simplu de ce au dat o ordonanță noaptea.

A cedat și l-a numit pe Mihai Tudose, aruncându-le în gurile “dulăilor” pe Sevil Shaideh și pe Rovana Plumb. Să ne amintim cât de repede le-a executat sistemul și cu câtă ușurință colegul lor de partid Mihai Tudose le-a făcut “penale”

A cedat și nu a reformat codul penal, așa au ajuns astăzi să fie votate în Parlament niște modificări de genul mix and match cu Sistemul și cu cel al interesului personal al politicienilor. Instituția denunțătorului, cea mai gravă și mai apropiată de comuniști, care în traducerea populară este cunoscută sub denumirea de “Turnator”, a rămas, ba chiar s-a mai mărit și termenul de denunțare: până la un an! Asta ce ne spune, că sunt câțiva “pești mari” care trebuie să rămână în continuare anchetați!

În țările civilizate nu există denunțător, există cei care pledează vinovat și beneficiază de reducere, cei care își achită pe loc prejudiciul și cei care aleg să coopereze în baza unei condamnări cu suspendare. Dar în nici un caz, unul care dă o mită la comandă, sau face parte dintr-un grup organizat în vederea comiterii unei fapte de corupție, nu rămâne martor pentru că a făcut DENUNȚ!

O alte năstrușnicie este cea cu abuzul în serviciu care nu este o faptă penală, ci una complementară la o faptă penală, o spune și CCR și o spun și alte țări din UE.

Românii au votat PSD în decembrie 2016, votul lor trebuie să fie respectat. PSD are datoria să-și numească noi lideri nepătați și fără studi Academice la SRI. Gabriel Vlase nu are ce să caute la SIE.

Viorică Dăncilă ar trebui să fie numit Președinte PSD, Liviu Pleșoianu Președinte Executiv al PSD și Șerban Nicolae Președintele Camerei Deputaților. Asta a fi salvarea PSD, dar și a reformei Justiției.

Cele mai citite

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă