Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Componența comisiilor Parlamentului European. Băsescu și Manda, colegi

Parlamentul European (PE) a votat miercuri asupra numărului de eurodeputați din cele 20 de comisii și 2 subcomisii.

Share

Andreea Andrei 0 comentarii

Actualizat: 04.07.2019 - 12:21

În urma votului de miercuri din sesiunea plenară, a fost confirmat numărul de eurodeputați pentru fiecare comisie și subcomisie.

Președinții comisiilor și subcomisiilor vor fi aleși în cadrul reuniunilor constitutive ale fiecărui grup. Grupurile politice vor confirma ulterior listele cu membrii supleanți ai comisiilor.

Regulile formării comisiilor

Conform Regulamentului de procedură al Parlamentului European (articolul 199 revizuit), componența comisiilor și a subcomisiilor trebuie să reflecte pe cât posibil componența Parlamentului.

Proporționalitatea locurilor în comisie distribuite între grupurile politice trebuie să respecte numărul întreg cel mai apropiat, iar Conferința Președinților (mai precis, Președintele PE și liderii grupurilor politice) este cea care poate rezolva orice dispute legate de împărțirea proporțională.

Grupurile politice și membrii neafiliați decid ce deputați vor numi în fiecare comisie și subcomisie. Nu este permis schimbul de locuri între grupurile politice.

 Comentarii

loading...