9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăComponența comisiilor Parlamentului European. Băsescu și Manda, colegi

Componența comisiilor Parlamentului European. Băsescu și Manda, colegi

În urma votului de miercuri din sesiunea plenară, a fost confirmat numărul de eurodeputați pentru fiecare comisie și subcomisie.

Președinții comisiilor și subcomisiilor vor fi aleși în cadrul reuniunilor constitutive ale fiecărui grup. Grupurile politice vor confirma ulterior listele cu membrii supleanți ai comisiilor.

Regulile formării comisiilor

Conform Regulamentului de procedură al Parlamentului European (articolul 199 revizuit), componența comisiilor și a subcomisiilor trebuie să reflecte pe cât posibil componența Parlamentului.

Proporționalitatea locurilor în comisie distribuite între grupurile politice trebuie să respecte numărul întreg cel mai apropiat, iar Conferința Președinților (mai precis, Președintele PE și liderii grupurilor politice) este cea care poate rezolva orice dispute legate de împărțirea proporțională.

Grupurile politice și membrii neafiliați decid ce deputați vor numi în fiecare comisie și subcomisie. Nu este permis schimbul de locuri între grupurile politice.

 

Cele mai citite

Armata israeliană neagă acuzațiile că ar fi îngropat cadavre ale unor palestinieni în gropi comune

Armata israeliană a negat marţi acuzaţiile palestiniene "neîntemeiate" potrivit cărora ar fi îngropat cadavre ale unor palestinieni în gropi comune în incinta unui spital...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...
00:00:32

Rishi Sunak a anunțat sprijin suplimentar pentru Ucraina în cadrul vizitei sale în Polonia

Liderul britanic Rishi Sunak a sosit marți la Varșovia pentru discuții cu premierul polonez Donald Tusk și cu șeful NATO Jens Stoltenberg, care se...
Ultima oră
Pe aceeași temă