Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Comisia juridică se întruneşte să dea raport la proiectul de abrogare a recursului compensatoriu

Camera Deputaţilor a decis, miercuri, la propunerea PNL, ca membrii Comisiei juridice să se întrunească de urgenţă pentru a da raport la proiectul de lege privind abrogarea recursului compensatoriu, potrivit Agerpres.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.08.2019 - 12:24

Deputatul liberal Florin Roman a afirmat că în şedinţa de marţi a Comisiei juridice s-a amânat o decizie asupra abrogării legii recursului compensatoriu şi a solicitat ca membrii forului să se întrunească de urgenţă pentru a da un raport.

"Având în vedere că din cauza indeciziei pe care noi, Parlamentul, o avem faţă de acest proiect, până la sfârşitul lunii iunie 19.000 de deţinuţi au fost eliberaţi. În fiecare zi doi - trei deţinuţi care au săvârşit crime ies din penitenciar. Ultimul caz este al colegului dvs Bunea. (...). Este momentul ca Parlamentul să ia o decizie, e urgent să ne pronunţăm asupra abrogării. Să abrogăm astăzi legea recursului compensatoriu, să se întrunească comisia să ia o decizie, să meargă la plen", a spus Florin Roman.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a precizat că proiectul va fi discutat în procedură de urgenţă în sesiunea ordinară a Parlamentului.

"Suntem în sesiune extraordinară. Comisia juridică s-a întrunit. Noi am avut trei proiecte aprobate pe ordinea de zi, dintre care două au fost amânate. Acestea sunt în procedură de urgenţă, asta înseamnă că săptămâna viitoare Comisia juridică ia în dezbatere acest proiect. Înţeleg jocul politic, dar (...) ştiam că am decis să nu mai modificăm legile Justiţiei de pe o zi pe alta, noaptea ca hoţii", a replicat Ciolacu.

Deputatul USR Stelian Ion a afirmat că unul dintre proiecte, care a necesitat organizarea sesiunii extraordinare, a fost abrogarea recursului compensatoriu şi acesta trebuie să fie trimis la comisie şi să se dea raport.

"Legea recursului a necesitat urgenţa, nu graţierea. Înţelesesem că aţi renunţat la legea graţierii, dar în baza recursului compensatoriu ies infractori în fiecare zi. Nu există niciun temei să nu se dea raport astăzi", a subliniat Stelian Ion.

În final, propunerea PNL a întrunit 158 de voturi "pentru" şi unul împotrivă pentru reluarea discuţiilor în Comisia juridică miercuri.

Comentarii

loading...