Codruț Olaru: "Să rămâneţi vectorul de imagine şi entitatea de reper"

nvitat la bilanţul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, vicepreşedintele CSM, Coduţ Olaru a venit cu un semnal de susţinere faţă de DNA şi faţă de şefa instituţiei, Laura Codruţa Kovesi.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 28.02.2018 - 12:20

"Intervenţia mea nu va fi tehnică pentru că mi se pare firesc ca activitatea tehnică să fie făcută de dumneavoastră. Intervenţia mea se va referi strict la domeniul de competenţă pe care le dezvolt cu Ministerul Public şi DNA. Lupta împotriva corupţiei va rămâne un obiectiv prioritar pentru sistemul judiciar şi pentru structura dumneavoastră. Trebuie să rămâneţi vectorul de imagine şi entitatea cu valoare de reper pentru acest obiectiv. (...) Apreciez personal ca referitor la sistemul judiciar actual, cooperarea cu instituţiile asigură condiţiile necesare pentru soluţionarea dosarelor de mare corupţie şi nu în ultimul rând o pregătire continuă pot constitui direcţii prioritare pentru care CSM să îşi îndeplinească rolul constituţional.", a declarat Coduţ Olaru.

Şeful Secţiei de procurori din CSM, Codruţ Olaru, a precizat că avizul negativ dat propunerii ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Kovesi ''nu reprezintă o formă de solidaritate instituţională între procurori''.

''Secţia de procurori din CSM a constatat un management eficient la nivelul DNA. Vorbesc despre hotărârea secţiei din 31 octombrie 2017. Am avut în vedere şi că o parte din aspectele reţinute în cererea de revocare constituie obiectul unor acţiuni disciplinare aflate pe rolul secţiei noastre. Nu în ultimul rând, o parte din aspecte reprezintă cauze penale, dosare penale aflate pe rolul PG. Vreau să vă comunic faptul că toţi membrii secţiei de procurori au anticipat consecinţele instituţionale şi personale ale acestui aviz, chiar şi consultativ fiind, precum şi faptul că indiferent de natura acestuia vor urma evaluări critice. Vreau să asigur că acest aviz nu reprezintă o formă de solidaritate instituţională între procurori. Acest aviz este unul asumat, argumentat, obiectiv şi vom demonstra acest lucru. Va fi unul eminamente de ordin tehnic. (...) Această cerere de revocare trebuie să comporte şi o altă analiză. Trebuie să constituie o temă de reflecţie pentru toţi procurorii DNA', a spus Olaru, la bilanţul DNA.

Comentarii