Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Codrin Ştefănescu: Ieşirea nervoasă a preşedintelui Iohannis lasă impresii

Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu a susţinut vineri, după ce preşedintele Klaus Iohannis a cerut public demisia prim-ministrului Viorica Dăncilă, că acesta lasă impresia că i-ar fi ordonat cineva să facă astfel de declaraţii.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 27.04.2018 - 14:53

"Ieşirea nervoasă de astăzi a preşedintelui Klaus Iohannis, prin care a cerut public demisia prim-ministrului Viorica Dăncilă, este mai mult decât ciudată. Şi asta pentru că lasă impresia clară că cineva îi ordonă să aibă astfel de reacţii sau îl butoneză să facă astfel de declaraţii. Pur şi simplu. Dacă aceasta este strategia de campanie electorală construită în laboratoarele Cotroceniului, pe care o aplică în vederea obţinerii unui nou mandat la Cotroceni, atunci această strategie este total lipsită de logică", a afirmat Ştefănescu, potrivit unui comunicat de presă transmis de Agerpres.

În opinia sa, preşedintele creează conflicte "artificiale", dar evită întrebările mass-media atunci când e vorba despre abuzuri ale instituţiilor de forţă ale statului.

"Să ceri demisia premierului, să îţi verşi nervii pe PSD chiar de la tribuna oficială a statului, să creezi conflicte artificiale şi să te ceri singur mediator într-o problemă inventată, toate la un loc sunt mişcări de o stupizenie rar întâlnită. Dar, în schimb, taci mâlc, te ascunzi şi eviţi întrebările mass-media atunci când vorbim despre abuzuri ale instituţiilor de forţă ale statului, despre protocoale secrete, în afara legii şi neconstituţionale, despre sute de mii de mandate de ascultare pe siguranţă naţională obţinute ilegal, despre încălcarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti şi despre abuzuri unice în lumea civilizată înfăptuite de ceea ce noi numim 'stat paralel'. Şi, mai mult decât atât, chiar susţii la fiecare ieşire publică abuzurile instituţiilor de forţă şi te declari mulţumit de prestaţia acestora", se mai arată în comunicat.

Potrivit secretarului general adjunct al PSD, toate aceste lucruri demonstrează că preşedintele este "întors cu cheiţa".

"În concluzie, atunci când te faci că nu vezi toate aceste nenorociri dezvăluite în ultimele luni şi care au şocat întreaga Românie, dar în schimb te repezi asupra Guvernului, coaliţiei de guvernare şi asupra PSD, demonstrează clar şi fără echivoc că eşti pur şi simplu un preşedinte întors cu cheiţa. Şi asta se vede deja cu ochiul liber", a conchis el.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că retrage încrederea premierului Viorica Dăncilă, susţinând că aceasta nu face faţă poziţiei de prim-ministru.

"Sunt trei luni (de la învestirea Guvernului Dăncilă - n.r.) după care pot să trag o concluzie. Doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru al României şi transformă astfel Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea, solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcţia de prim-ministru al României", a spus Iohannis.

Comentarii