Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Claudiu Manda

Protocolul dintre Parchetul General şi SRI va fi declasificat şi făcut public

Protocolul încheiat între Parchetul General şi SRI va fi declasificat şi prezentat în spaţiul public, întrucât toate condiţiile legale necesare în acest sens au fost îndeplinite.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 28.03.2018 - 09:13

UPDATE: Parchetul General a anunţat, marţi seară, că a fost finalizată analiza privind procedura de desecretizare a protocolului încheiat între Ministerul Public şi SRI, concluzia fiind aceea că sunt îndeplinite condiţiile legislaţiei în vigoare pentru declasificarea documentului.

"În acest moment, având în vedere concluzia analizei, Ministerul Public aşteaptă punctul de vedere al Serviciului Român de Informaţii, astfel cum prevede procedura de declasificare a documentelor cu acest regim juridic, punct de vedere care a fost solicitat în scris instituţiei cosemnatare. Reamintim faptul că protocolul în cauză a fost încheiat în cadrul normativ în vigoare la data semnării, în limita şi competenţele specifice prevăzute de lege", anunţă un comunicat de presă al Parchetului General.

----------------------------------------

"Am informat comisia că am avut încă o discuţie cu domnul director al SRI. Faţă de situaţia anterioară, în urma unei analize, a ajuns la concluzia că toate articolele din protocol pot să fie declasificate şi prezentate spaţiului public. Deci, în ceea ce priveşte SRI, nu mai există niciun fel de element în care să nu fie de acord şi a rămas ca, în cursul zilei de astăzi sau cel mai târziu mâine dimineaţă, SRI să trimită către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie acordul lor de a desecretiza şi solicitarea lor de acord din partea Parchetului de a desecretiza", a precizat Manda după şedinţa Comisiei SRI.

El a adăugat că protocolul a fost încheiat între Parchet şi SRI, motiv pentru care va fi nevoie de acordul Parchetului pentru a fi desecretizat şi făcut public.

"Ne-am uitat din nou pe protocol, este încheiat între Parchet şi SRI, şi nu între SRI şi Parchet, are număr secret la SRI şi număr secret la Parchet şi este clar că va fi nevoie şi de acordul Parchetului pentru a fi desecretizat şi prezentat publicului. Motiv pentru care nu vom mai avea o discuţie cu cei din conducerea SRI pe acest subiect, pentru că tot protocolul va fi prezentat publicului după ce va fi de acord şi Parchetul", a susţinut Manda, ciatat de AGERPRES.

Comentarii

loading...