12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăPoliticăClaudiu Manda îl convoacă pe George Cristian Maior la Comisia SRI

Claudiu Manda îl convoacă pe George Cristian Maior la Comisia SRI

În întâlnirea de vineri se va stabili modul în care George Cristian Maior va fi invitat oficial pentru o audiere în cadrul Comisiei SRI, în calitatea lui de fost director al SRI.

“Întâlnirea cu Maior a fost programată pentru mâine, motiv pentru care o să mă vad mâine cu domnul Maior, la mine la birou, la Comisia pentru controlul activităţii SRI. Nu mai ştiu exact ora, în prima parte a zilei. Nu e o întâlnire în care să vrem să spunem foarte multe lucruri în spaţiul public. O să fac o informare în presă despre ce am discutat acolo. (…) Dorim să discutam chestiunea aceasta procedurală, partea de invitaţie, partea formală. Nu e în ţară de fiecare dată să poată să vină oricând i-ar permite programul. O să stabilim o zi, o să stabilim o oră”, a afirmat Manda, joi, la Senat.

El a explicat că invitarea lui Maior la audiere va fi făcută în mod oficial.

“Până acum nu am făcut niciodată procedura aceasta de invitaţii oficiale semnate, ştampilate, pentru că am discutat la telefon, am stabilit programul în funcţie de cum putea fiecare dintre invitaţi, cum era programul comisiei. A fost o singură excepţie. În cazul domnului Maior, înţeleg că e nevoie de această procedură, de aceea ne şi vedem”, a precizat Manda.

Preşedintele Comisiei SRI a arătat că sunt destul de multe lucruri la care s-a făcut referire, în cadrul comisiei, despre activitatea din perioada în care George Maior era directorul Serviciului Român de Informaţii.

“Sunt lucruri de discutat, sunt destul de multe lucruri la care s-a făcut referire în cadrul comisiei despre activitatea din perioada în care domnul Maior era directorul SRI, multe dintre ele au fost spuse deja în spaţiul public ca nişte informaţii sau prezentări ale spuselor de la comisie. Nu avem lucruri noi sau în plus, dar sunt lucruri pe care vrem să le lămurim noi, comisia, şi sunt sigur că şi domnul Maior doreşte să le lămurească”, a mai spus Manda.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale...

Zelenski mulțumește SUA pentru ajutorul de 89 de miliarde de euro

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenski și alți lideri europeni au mulțumit SUA pentru adoptarea unui proiect de lege de ajutor vital de 89 de miliarde...

Gabriel Resources şi Roşia Montană Gold Corporation, acțiuni în instanțe prin care contestă sechestrul pus de autorităţile române

Acţionarul majoritar al companiei Roşia Montană Gold Corporation SA, Gabriel Resources, a dat în judecată Oficiul Registrului Comerţului de pe Lângă Tribunalul Alba, Agenţia...
Ultima oră
Pe aceeași temă