15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăClaudiu Manda, despre trecerea în rezervă a generalului SRI Dumbravă: Un lucru...

Claudiu Manda, despre trecerea în rezervă a generalului SRI Dumbravă: Un lucru bun și un pas înainte

„Cred că este un lucru bun şi un pas înainte”, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele Comisiei de control SRI, senatorul PSD Claudiu Manda.

Dumitru Dumbravă a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi în 1996, a fost admis în magistratură şi, ulterior, a lucrat în cadrul Serviciului Român de Informaţii. În 2014, a fost promovat la gradul de general de brigadă. a fost sef al directiei juridice din SRI pănă în 2016, când a fost numit secretar general al serviciului. Generalul a devenit cunoscut după ce a declarat că Serviciul Român de Informaţii urmăreşte finalizarea dosarelor în instanţă, caracterizând justiţia drept un „câmp tactic”.

Comisia SRI a decis, în noiembrie 2017, cu 5 voturi „pentru” şi 3 voturi „împotrivă”, să solicite demisia generalului Dumitru Dumbravă din funcţia de secretar general al SRI.

SRI a transmis, luni, că dialogul dintre instituţie şi Comisia de control nu se va mai realiza prin Secretariatul General, condus de Dumitru Dumbravă, ci exclusiv prin cabinetului directorului. Totodată, Serviciul a cerut Comisiei parlamentare să nu implice SRI în jocuri politice.

Membrii Comisiei parlamentare de control al SRI au discutat, marţi, despre posibilitatea de a solicita generalului Dumitru Dumbravă demisia din funcţia de secretar general al Serviciului Român de Informaţii la cinci zile după ce generalul a fost audiat în cadrul comisiei.

Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă