Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dumitru Dumbravă

Claudiu Manda, despre trecerea în rezervă a generalului SRI Dumbravă: Un lucru bun și un pas înainte

Preşedintele Comisiei de control SRI, senatorul PSD Claudiu Manda, a declarat pentru MEDIAFAX că trecerea în rezervă a generalului Dumitru Dumbravă „este un pas înainte”, informează Mediafax.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 29.08.2018 - 09:46

„Cred că este un lucru bun şi un pas înainte”, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele Comisiei de control SRI, senatorul PSD Claudiu Manda.

Dumitru Dumbravă a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi în 1996, a fost admis în magistratură şi, ulterior, a lucrat în cadrul Serviciului Român de Informaţii. În 2014, a fost promovat la gradul de general de brigadă. a fost sef al directiei juridice din SRI pănă în 2016, când a fost numit secretar general al serviciului. Generalul a devenit cunoscut după ce a declarat că Serviciul Român de Informaţii urmăreşte finalizarea dosarelor în instanţă, caracterizând justiţia drept un „câmp tactic”.

Comisia SRI a decis, în noiembrie 2017, cu 5 voturi „pentru” şi 3 voturi „împotrivă”, să solicite demisia generalului Dumitru Dumbravă din funcţia de secretar general al SRI.

SRI a transmis, luni, că dialogul dintre instituţie şi Comisia de control nu se va mai realiza prin Secretariatul General, condus de Dumitru Dumbravă, ci exclusiv prin cabinetului directorului. Totodată, Serviciul a cerut Comisiei parlamentare să nu implice SRI în jocuri politice.

Membrii Comisiei parlamentare de control al SRI au discutat, marţi, despre posibilitatea de a solicita generalului Dumitru Dumbravă demisia din funcţia de secretar general al Serviciului Român de Informaţii la cinci zile după ce generalul a fost audiat în cadrul comisiei.

Comentarii

loading...