Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Claudia Gilia (PSD): Iohannis s-a comportat ca un computer stricat

Deputatul PSD Claudia Gilia a declarat luni, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, că preşedintele Iohannis a refuzat să asigure opinia publică asupra faptului că va respecta decizia CCR, iar la întrebările puse pe această temă s-a comportat ca un computer stricat.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 18.06.2018 - 12:06

''Tentativa preşedintelui Iohannis de a pune în discuţie decizia CCR reprezintă, în opinia noastră, o subminare directă a acestei instituţii fundamentale a statului român. În logica sa, orice decizie a unei instanţe poate fi pusă în discuţie, fără a fi executată. În plus, nimeni altcineva în afară de CCR, nici măcar preşedintele Iohannis, nu poate stabili care este interpretarea corectă a Constituţiei, deoarece, aşa cum ştim, CCR este garantul supremaţiei Constituţiei. Preşedintele Iohannis a refuzat să asigure opinia publică asupra faptului că va respecta decizia CCR. La întrebările care i-au fost puse de către mass-media şi nu numai, pe această temă, preşedintele României s-a comportat precum un computer stricat, care este pus în dificultate de o ecuaţie prea complexă şi care nu face decât să repete un răspuns irelevant'', a spus Claudia Gilia.

Deputatul PSD de Dâmboviţa a adăugat că partidul pe care îl reprezintă va lua cea mai bună decizie în acest caz, dar nu a detaliat care va fi aceasta şi nici dacă vor începe procedurile de suspendare a preşedintelui.

''Eu cred că PSD va lua cea mai bună decizie şi va respecta dispoziţiile constituţionale. Atunci când o instituţie a statului nu respectă Constituţia, în legea fundamentală a statului există proceduri care pun în aplicare acel principiu de echilibru între puteri'', a afirmat Gilia.

Claudia Gilia este membră a Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, precum şi a Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei.

Comentarii

loading...