23.1 C
Bucharest
Sunday, 28 May 2023
HomePoliticăCiucă: Până la jumătatea lunii decembrie, bugetul pentru anul viitor va fi...

Ciucă: Până la jumătatea lunii decembrie, bugetul pentru anul viitor va fi aprobat în Parlament

Nicolae Ciucă a dat asigurări că până la jumătatea lunii decembrie bugetul pentru anul viitor va fi aprobat în Parlament. Premierul a făcut declaraţia, joi, la Vicovu de sus, la finalul unei întâlniri pe care a avut-o cu reprezentanţii administraţiei publice locale din judeţul Suceava.

„Ştiu că este o discuţie pe faptul că ne-am angajat să avem un proiect de buget cât mai repede, până la sfârşitul lunii octombrie. Nu am reuşit acest lucru, pentru că este pentru prima dată în România când se realizează bugetarea pe programe. Ori, fiecare minister trebuie să facă în aşa fel încât să-şi asigure proiectarea bugetului, proiectul de buget, cât şi încărcarea datelor pe programe şi nu am reuşit să finalizăm, dar vă pot da asigurări că până la jumătatea lunii decembrie, aşa cum am discutat calendarul, vom avea bugetul aprobat în Parlament”, a declarat Nicolae Ciucă.

El a precizat că măsurile cuprinse în programul „Sprijin pentru România” vor continua până la finele anului, dar şi în anul viitor, potrivit agerpres.ro.

Totodată, premierul a precizat că valorile privind creşterea pensiilor şi a salariului minim urmează să fie decise în funcţie de datele finale care se vor regăsi în proiectul de buget.

„În acest moment, sigur, există acest angajament ca pensiile să fie crescute în limita inflaţiei, deci cu cât a crescut inflaţia, să putem să acoperim această pierdere în bugetul fiecărei familii. Şi, de asemenea, să identificăm toate celelalte măsuri pe care putem să le luăm pentru cetăţenii vulnerabili. Vă rog să aveţi încredere că, aşa cum nu i-am lăsat să sufere până acum, nu-i vom lăsa nici anul viitor. Ca atare, măsurile pe care noi le-am adoptat, cei 50 de euro la fiecare două luni, vor continua şi în anul viitor, şi, desigur, vom găsi şi alte soluţii pentru a putea să-i sprijinim „, a mai declarat Ciucă.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Vouchere refuzate de profesori. Tăierea pensiilor speciale și alte bonusuri ar rezolva problema

Guvernul și sindicaliștii din educație discută împreună, dar pare că se înțeleg separat. Dacă acele vouchere date personalului din educație au fost refuzate de...

De ce sa alegi anvelope second hand?

Anvelopele second hand sau anvelopele folosite, sunt anvelope care au fost deja utilizate pe alte vehicule inainte de a fi vandute ca produse second...

Sondaj CURS: PSD domină autoritar, AUR se apropie de PNL

PSD ar câştiga fără probleme viitoarele alegeri, dar nu are majoritate absolută. Pentru a avea controlul, social democraţii au nevoie de alinaţa cu PNL...
Ultima oră
Pe aceeași temă