21.7 C
Bucharest
Wednesday, 31 May 2023
HomePoliticăCiucă: Avem rezervele necesare de gaze, indiferent de condiţiile meteorologice ale acestei...

Ciucă: Avem rezervele necesare de gaze, indiferent de condiţiile meteorologice ale acestei ierni

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că România are rezervele necesare de gaze naturale pentru a trece cu bine iarna, indiferent de condiţiile meteorologice ale acestei perioade.

“La nivelul Guvernului am luat măsuri pentru asigurarea energiei necesare consumului cetăţenilor şi mediului de afaceri. Avem rezervele necesare de gaze naturale pentru a trece cu bine iarna. Gradul de umplere a depozitelor este astăzi la peste 62% din capacitate, ceea ce asigură consumul necesar populaţiei şi economiei, indiferent de condiţiile meteorologice ale acestei ierni”, afirmă premierul Ciucă, într-un mesaj postat duminică, pe Facebook.

De asemenea, şeful Guvernului arată că autorităţile monitorizează situaţia generată de fenomenele meteorologice periculoase din această perioadă şi continuă să intervină în sprijinul cetăţenilor care au nevoie de ajutor.

“Am stabilit împreună cu ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, şi cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, o serie de măsuri pentru optimizarea misiunilor de răspuns, la nivel naţional. Forţe ale Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, poliţişti, jandarmi – , alături de serviciile de Ambulanţă, Salvamont, precum şi personal specializat din cadrul Administraţiei Drumurilor sunt în misiune pentru deblocarea traficului rutier pe drumurile blocate şi pentru sprijinirea oamenilor. Mijloacele si echipamentele sunt operative şi, în 14 judeţe am activat Centrele Judeţene de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, la nivelul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă. Suntem în legătură şi cu autorităţile locale pentru a răspunde solicitărilor semnalate de cetăţeni şi, la nevoie, echipaje de salvatori, cu tehnică aflată în dotare să se deplaseze în sprijinul acestora”, a mai menţionat premierul Nicolae Ciucă.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Taxa de pod de la Fetești, suspendată provizoriu de la 1 iunie

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că șoferii nu vor mai fi nevoiți să achite taxa de pod de la Fetești-Cernavodă...

Consiliul Afaceri Generale al UE face audieri privind statul de drept în Ungaria și Polonia

Consiliul Afaceri Generale al UE, care se reunește la data de 30 mai 2023, va face face audieri privind statul de drept în Ungaria...

NATO va trimite încă 700 de soldați în Kosovo

Șeful NATO, Jen Stoltenberg, a condamnat violențele, afirmând că "astfel de atacuri sunt inacceptabile și trebuie să înceteze". El a avertizat că trupele NATO...
Ultima oră
Pe aceeași temă