Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cîțu (PNL) despre criza economică din România

Senatorul PNL Florin Cîţu afirmă că, spre criza economică este confirmată oficial, iar problema reală.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 03.03.2019 - 15:09

"Spre disperarea lui Dragnea, criza economică este confirmată oficial! Trebuie să vă întrebaţi de ce este aşa disperat Dragnea să oprească decizia S&P de a schimba perspectiva de la stabil la negativ (...) Fără rating, România nu se poate împrumuta, local sau internaţional, pentru a acoperi deficitul bugetar. Deficitul se duce direct în plata pensiilor speciale, sinecurilor de partid şi a datoriilor companiilor de stat", explică Florin Cîţu, citat de News.ro. 

  

 El afirmă că ratingul este plătit de România. 

  

 "De aceea S&P a acceptat contestaţia şi să amâne 2 săptămâni anunţul despre perspectivă. Dar şi contestaţia se plăteşte", afirmă senatorul liberal. 

  

 De asemenea, el susţine că dacă S&P schimbă perspectiva la negativ, următorul pas este scăderea ratingului.

  

 "Ce nu spune Dragnea şi nici slugile lui. Dacă S&P schimbă acum perspectiva la negativ, următoare mişcare în toamnă este de SCĂDERE a rating-ului. DEZASTRU pentru România. (...) În acest moment rating-ul României, de la toate agenţiile de rating, este cu un nivel peste cel de JUNK Bonds. Adică suntem exact la limita de jos a nivelului care recomandă şi nu prea să se investească în astfel de ţări. JUNK bonds, după cum le spune şi numele sunt gunoi. Trecerea României, din nou, în categoria JUNK ar însemna DEZASTRU. Categoria JUNK înseamnă ţări cu probabilitate MARE de a nu plăţi datoriile în caz de faliment. Mai mut, investitorilor li se recomanda să EVITE ţări din categoria JUNK. Această este problemă reală a lui Dragnea. România se află la câteva luni de fi eliminată de pe pieţele de împrumut, local şi internaţional", scrie Cîţu, adăugand că "implicaţiile sunt imediate şi îngrozitoare pentru români". 

  

 El susţine că dobânzile la care se împrumută România vor creşte peste 7%, "dar doar dacă găsim pe cineva să cumpere aceste obligaţiuni". 

  

 "Băncile care investesc în obligaţiuni de tip JUNK trebuie să pună deoparte mai mult capital de risc. Adică le costă mai mult. Dacă mai adăugăm şi taxele, este clar că băncile vor evita România. Cu dobânzi mai mari deficitul o să fie aproape imposibil de acoperit din împrumuturi. Guvernul va continuă să crească taxele, aşa cum face de doi ani, sau va tăia din cheltuieli. Este un guvern socialist înţesat de infractori. Nu va tăia cheltuielile, va continua să crească taxele", prognozează liberalul. 

  

 În ceea ce priveşte ce se poate întâmpla în următoarele 2 săptămâni, răspunsul său este: "Nimic. România este în CRIZĂ şi nu se poate schimba peste noapte acest lucru". 

  

 Dezechilibrele despre care vorbeşte S&P nu pot fi remediate într-o perioadă aşa scurtă, argumentează el. 

  

 În opinia sa, în următoarele luni nu se vor face investiţii, nu se vor face autostrăzi, pensiile şi salariile se vor plăţi din împrumuturi cu dobânzi din ce în ce mai mari, urmeaza şi alte taxe, iar inflaţia creşte. 

  

 "România este în CRIZĂ. Până la sfârşitul anului ajungem la rating JUNK. Iar pentru asta responsabili sunt Dragnea, Valcov, Teodorovicii, ideologii de partid plătiţi cu sinecuri, funcţionării care susţin prin falsificarea datelor golăniile miniştrilor şi restul grupului infracţional organizat PSDĂALDE", conchide Florin Cîţu. 

 

Comentarii

loading...