Andreea Moldovan, secretar de stat MS, foto: Facebook

Cîțu nu crede în ”minunile” Andreei Moldovan de la Sănătate. Ce zice de carantină generală

Premierul Florin Cîțu dă asigurări, miercuri, că autoritățile nu iau în calcul o carantină generală, după ce Andreea Moldovan a spus că două săptămâni de carantină națională „ar face minuni”.

Cătălin Șerban 0 comentarii

Actualizat: 07.04.2021 - 20:13

 „Nu luăm în calcul o carantinare. M-am opus din primul moment. Am spus că nu va exista în România un lockdown generalizat, nu va exista nicio carantinare. Mergem, așa cum vedeți, în direcția relaxării, dar cu această condiție - să ne vaccinăm cu toții. Este foarte important să înțelegem - 1 iunie se poate întâmpla doar dacă ne vaccinăm. Altfel nu avem șanse”, spune Florin Cîțu.

El precizează că a avut o discuție cu Andreea Moldovan, după ce aceasta a spus că este de părere că două săptămâni de carantină națională „ar face minuni”.

„Am avut o discuție cu doamna secretar de stat (de la MS, Andreea Moldovan - n.r.) și dna secretar de stat dădea un exemplu teoretic. Anul trecut toate discuțiile despre carantinare se învârteau în jurul a două săptămâni, pentru că asta era discuța despre virus - două săptămâni trebuie să stai în casă, 14 zile, pentru a scăpa de virus. Era o discuție teoretică, nu era ipotetică, nu era o propunere în acest sens”, spune Cîțu.

„Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a spus Andreea Moldovan la DigiFM.

Comentarii