Foto: Inquam Photos

Cîțu este ministru al Sănătății, apoi prim-ministru. Este convocată o ședință de Guvern

Premierul Florin Cîțu exercită, pe parcursul zilei de joi, mai întâi funcția de ministru interimar al Sănătății, apoi pe aceea de șef al Guvernului.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 15.04.2021 - 10:30

Premierul Florin Cîțu exercită, pe parcursul zilei de joi, 15 aprilie 2021, mai întâi funcția de ministru interimar al Sănătății, apoi pe aceea de șef al Guvernului.

Potrivit programului afișat pe site-ul Guvernului României, joi la ora 11,30, Florin Cîțu va avea o conferință, în sistem online, cu reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică, urmată de o întâlnire, tot în sistem online, cu managerii spitalelor suport COVID.

Ulterior, joi, la ora 13, premierul Cîțu a convocat o ședință de Guvern.

Încă nu se știe dacă vicepremierul Dan Barna și miniștrii din cadrul USR PLUS vor veni la această ședință a Guvernului. Dan Barna și Dacian Cioloș, cei doi lideri ai USR PLUS, anunțaseră, ieri, că această formațiune i-a retras sprijinul politic premierului Florin Cîțu, ca urmare a destituirii lui Vlad Voiculescu (USR PLUS) din funcția de ministru al Sănătății.

Chiar din acest motiv, miniștrii USR PLUS nu au mai venit la ședința de Guvern care fusese planificată miercuri la amiază, iar din acest motiv ședința de miercuri, 14 aprilie, nu s-a mai ținut.

Miercuri seară, după ce vicepremierul Dan Barna îl acuzase pe premierul Florin Cîțu, alți doi membri ai Cabinetului îl criticaseră pe șeful Guvernului. Aceștia sunt Stelian Ion, ministrul Justiției, și Ciprian Teleman, ministrul Cercetării și Digitalizării - ambii desemnați de USR PLUS.

Comentarii