Foto: Facebook

Cioloș susține că el va fi premier după alegeri și că nu va colabora cu PSD. Nimic despre PNL

Copreședintele USR - PLUS, Dacian Cioloș, sugerează că el va fi prim-ministru după alegerile din decembrie 2020, fără a face nicio referire la Ludovic Orban, actualul premier.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 04.11.2020 - 19:18

Copreședintele USR - PLUS, Dacian Cioloș, sugerează că el va fi prim-ministru după alegerile din decembrie 2020, fără a face nicio referire la Ludovic Orban.

Poziția exprimată, miercuri, de Cioloș este stranie, în condițiile în care, după toate declarațiile de până acum ale șefului statului, Ludovic Orban pare încă să fie preferat ca premier de președintele Iohannis, chiar și pentru perioada de după alegerile parlamentare din decembrie 2020.

"Înțeleg că există interpretări cum că domnul Ciolacu a zis că nu exclude un vot în viitorul Parlament pentru un guvern condus de mine. Răspunsul meu e simplu. Nu mă interesează părerea PSD și a domnului Ciolacu, pentru că nu avem niciun gând de a colabora politic cu acest partid care a făcut atât de mult rău României. Și, ca să fie clar, nici nu vom avea nevoie de PSD", a scris Dacian Cioloș într-o postare pe contul său de facebook.

Postarea lui Cioloș este o reacție la declarația lui Marcel Ciolacu în care liderul PSD spunea că va negocia cu USR, după alegerile din decembrie 2020, pentru a forma viitoarea majoritate parlamentară. Cioloș a înțeles că ar fi o propunere de negociere cu USR - PLUS (deși Ciolacu nu vorbise despre PLUS ci doar despre USR).

De asemenea, Ciolacu estima că la alegerile parlamentare, PSD va obține cel mai mare număr de voturi - ceea ce ar presupune că PSD și nu USR - PLUS va desemna premierul.

Singura variantă în care Cioloș ar ajunge premier ar fi ca el să fie preferat de Klaus Iohannis în defavoarea lui Ludovic Orban.

 

Comentarii