14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăCioloș, plâneri penale pe numele ministrului de Interne și prefectului de București

Cioloș, plâneri penale pe numele ministrului de Interne și prefectului de București

Platforma România 100, alături de alte organizaţii civice, a depus, luni, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), un denunţ penal care-i vizează pe şeful Jandarmeriei, pe prefectul Capitalei şi pe ministrul Afacerilor Interne pentru modul de intervenţie al autorităţilor la mitingul organizat vineri, 10 august, în Piaţa Victoriei, a anunţat fostul premier Dacian Cioloş, lider al Mişcării România Împreună.

“Acest protest a degenerat în primul rând datorită unor provocatori, unor agitatori şi bande de huligani care au fost infiltraţi sau care s-au infiltrat acolo şi datorită unei reacţii disproporţionate din partea autorităţilor statului, din partea Jandarmeriei. E foarte important pentru cei care au participat acolo şi pentru cei care cred în democraţie să clarificăm responsabilităţile administrative şi responsabilităţile penale pentru ceea ce s-a întâmplat acolo. (….) Platforma România 100, împreună cu alte organizaţii civice, depune astăzi de dimineaţă la Parchet un denunţ penal, în care menţionăm foarte clar responsabilii pentru ceea ce s-a întâmplat acolo şi venim cu argumente pentru asta. Din punctul nostru de vedere, responsabilii administrativ sunt în mod foarte clar ministrul de Interne, şeful Jandarmeriei, prefectul Bucureştiului, care a dat ordin de intervenţie”, a declarat Cioloş într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, cetăţenii interesaţi au la dispoziţie, din partea formaţiunii sale, un model de plângere penală ca să poată să-şi ceară drepturile şi explicaţiile.

Fostul premier a mai declarat că “e foarte important pentru toţi cetăţenii români ca autorităţile abilitate să clarifice dacă a fost sau nu premeditare în tot ceea ce s-a întâmplat acolo, cine e vinovat de agresiuni, cine e vinovat de provocările de acolo. Şi, în mod clar, trebuie să-şi asume responsabilitatea şi conducerea Jandarmeriei, şi ministrul de Interne, chiar prim-ministrul, pentru că ei au în subordine şi în coordonare autoritatea intervenţiei Jandarmeriei”.

Liderul Mişcării România Împreună a subliniat că “nu este de admis într-o democraţie ca autorităţi care trebuie să asigure paza şi ordinea şi să-i protejeze pe cetăţenii paşnici să se întoarcă împotriva lor”.

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă