Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cioloş: Înainte de a vorbi de portofoliu, trebuie să ştim cine e candidatul

Preşedintele Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS), Dacian Cioloş, a afirmat miercuri că România trebuie să îşi desemneze mai întâi candidatul pentru poziţia de comisar european, care să îndeplinească criteriile de integritate şi de competenţă.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 21.08.2019 - 18:23

"Văd că doamna Dăncilă spune, în şedinţa de Guvern, că i-a cerut Ursulei von der Leyen "un portofoliu important pentru România" în viitoarea Comisie. Sunt convins că doamna preşedintă aleasă a Comisiei Europene i-a explicat faptul că portofoliile nu se oferă unor ţări, ci se atribuie comisarilor europeni. Înainte de a vorbi de portofoliu, trebuie să ştim cine e candidatul pentru poziţia de comisar desemnat de România şi dacă acesta îndeplineşte criteriile de integritate şi de competenţă şi are experienţa necesară pentru un portofoliu sau altul. Sunt state membre care au clarificat de mult numele viitorului comisar desemnat, tocmai pentru a putea susţine pentru acesta un portofoliu relevant", a scris Cioloş, miercuri, pe Facebook.

El spune că s-ar bucura să poată audia şi susţine în Parlamentul European un comisar european din România integru, competent şi credibil la nivel european.

"Aştept în continuare să văd care este interpretarea Guvernului PSD - ALDE pentru integritate, competenţă, profesionalism şi anvergură europeană", a adăugat Cioloş.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că, în cadrul întâlnirii avute la Bruxelles cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis că transporturile, energia sau mediul reprezintă domenii de interes pentru România în ceea ce priveşte portofoliul viitorului comisar european.

"România e o ţară implicată şi pentru noi este important să obţinem unul dintre aceste portofolii", a precizat Dăncilă, în debutul şedinţei de Guvern.

Comentarii