27 C
Bucharest
Wednesday, 31 May 2023
HomePoliticăCiolacu se felicită singur pentru măsura de plafonare și compensare la gaze...

Ciolacu se felicită singur pentru măsura de plafonare și compensare la gaze și energie

Marcel Ciolacu a afirmat că măsura impusă de PSD în coaliţie privind plafonarea preţurilor la energie şi gaze a fost soluţia corectă lucru confirmat de către INS care a anunţat o scădere a inflaţiei cu peste un punct procentual în ianuarie faţă de luna decembrie 2022.

„Plafonarea preţurilor la energie şi gaze impusă de PSD cu mari eforturi în coaliţie a fost soluţia corectă. O confirmă astăzi INS care anunţă o scădere a inflaţiei cu peste un punct procentual în ianuarie faţă de luna decembrie 2022. Ştiu că nu este suficient. Şi tocmai de aceea ne vom concentra în perioada următoare pe un plan de măsuri concrete pentru a stopa creşterea preţurilor la alimentele de bază”, a scris Marcel Ciolacu, marţi pe Facebook.

Plătim facturi uriașe la gaze și energie, dar INS ne arată scumpiri de 27%
 
Liderul PSD a adăugat că Executivul va veni cu scheme de sprijin pentru a creşte producţia agricolă românească şi vom impune mecanisme pentru a opri specula pe seama suferinţei oamenilor”.
 
„Doar aşa putem să ajungem, la sfârşitul anului, la o inflaţie cu o singură cifră!”, a completat el. 
 
Rata anuală a inflaţiei în luna ianuarie 2023 comparativ cu luna ianuarie 2022 este 15,1%, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS). Rata anuală a inflaţiei în luna decembrie 2022 comparativ cu luna decembrie 2021 este 16,4%.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Prima staţie de metrou dotată cu benzi speciale şi panouri de semnalistică Braille

Stația "Piața Iancului" a devenit prima stație de metrou dotată cu elemente din oțel inoxidabil aplicate pe suprafaţa existentă, cât şi cu panouri de...

China a fost prea tranșantă la o solicitare a SUA pentru o întâlnire bilaterală între miniștrii apărării

China a respins „într-un manieră neobişnuit de tranșantă” o solicitare a Statelor Unite(SUA) pentru o întâlnire bilaterală între miniştrii apărării din cele două ţări,...
00:02:23

VIDEO: Prima lansare a unui satelit de spionaj al Coreei de Nord s-a soldat cu eșec

O lansare a satelitului nord-coreean s-a soldat cu eșec. Propulsorul și încărcătura utilă au ajuns în mare, a anunțat presa de stat nord-coreeană, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă