Ciolacu îi dă sfaturi ambasadorului SUA Adrian Zuckerman: ”Măsoară de 10 ori și taie o dată!

Deranjat de faptul că a fost criticat de ambasadorul Statelor Unite în România, președintele Camerei Deputaților i-a replicat acestuia pe contul personal de Facebook.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 15.08.2020 - 19:26

Ciolacu este de părere că traficul de persoane este o problemă mult prea serioasă pentru a fi tratată dintr-o perspectivă politică și, tocmai de aceea, spune președintele Camerei, ”ar fi fost mai util ca domnul Ambasador Zuckerman să dea un mesaj de unitate și nu să împartă instituțiile fundamentale ale statului în bune și rele, în funcție de criterii subiective”.

”Atunci când laudă Guvernul și critică Parlamentul pe tema combaterii traficului de persoane, sunt convins că domnul Ambasador omite câteva lucruri esențiale. De pildă, faptul că Guvernul s-a opus prin contestare la CCR înăspririi pedepselor pentru pedofili, violatori și prădători sexuali – așa cum a fost legea votată de PARLAMENT! Mai mult, probabil i-au scăpat imaginile scandaloase cu Poliția Română transformată de ministrul de Interne Vela în firmă de pază pentru clanurile interlope acuzate inclusiv de trafic de persoane. Este rușinos că Guvernul a fraternizat cu interlopii și le-a dat chiar măști și dezinfectanți la priveghi, în timp ce milioane de români se simt în nesiguranță.
Deci, oare chiar merită lăudat acest Guvern, domnule Ambasador?!
Cât privește Parlamentul, aș vrea să dau doar un singur exemplu. În martie am înființat Comisia parlamentară de anchetă privind situația cazurilor copiilor dispăruți, care a investigat problematica inclusiv din perspectiva traficului de persoane. Au fost chemați la audieri reprezentanții mai multor instituții ale statului cu atribuții în domeniu, precum și nenumărate organizații neguvernamentale- tocmai în efortul de a identifica problemele majore cu care se confruntă și cum pot fi ele rezolvate prin legislație. Săptămâna viitoare sunt aștepați să vină la audieri DIICOT și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane. Este o muncă extraordinară pe care o fac parlamentarii din cadrul acestei comisii, toți acționând cu bună-credință pentru a oferi instituțiilor cât mai multe instrumente legale pentru a acționa eficient.
Așadar, în loc de concluzie, o să citez un proverb românesc: măsoară de 10 ori și taie o dată! E mai bine!”, i-a replicat Ciolacu diplomatului american.

În cursul zilei de ieri, ambasadorul Statelor Unite în România l-a criticat pe liderul PSD, arătându-se dezamăgit de faptul că acesta nu vrea să ia măsuri în Parlament pentru combaterea traficului de persoane, lăudând, în schimb, implicarea guvernului Orban.

Citește totul despre:

Comentarii