15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăPoliticăCriza politicăCiolacu: „Este exclus ca Florin Cîțu să primească vreun vot de la...

Ciolacu: „Este exclus ca Florin Cîțu să primească vreun vot de la PSD”

Președintele partidului, Marcel Ciolacu, spune că este „exclus” să-i dea un vot lui Florin Cîțu, după ce guvernul condus de acesta a fost demis cu 281 de voturi la moțiunea de cenzură.

„Cum poţi să desemnezi un prim-ministru care a căzut cu 281 de voturi? Cum să vii să îl propui tot pe cel care care a căzut prin vot? Este atributul domniei sale să desemneze pe cine doreşte”, a spus Ciolacu, întrebat despre posibilitatea ca președintele Klaus Iohannis să-l desemneze tot pe Florin Cîțu să formeze un nou guvern.

„Este exclus ca Florin Cîțu să primească vreun vot de la PSD”, a mai spus el.

Președintele PSD a insistat că social-democrații nu vor sprijini un guvern minoritar PNL-UDMR.

„Nu, nu, nu. Cât de convingător trebuie să fiu ca să nu-mi mai puneți aceeași întrebare”, a răspuns Ciolacu la întrebările jurnaliștilor.

Pe de altă parte, Ciolacu a spus că rezolvarea crizei politice este la Iohannis.

„Domnul Iohannis este cel mai în măsură, criza este la domnul Iohannis. Constituţional, ar trebui să intervină, nu să ne dea declaraţii între două avioane, că trebuie să revenim cu picioarele pe pământ. Să îşi intre în atribuţiile constituţionale”, a spus Ciolacu.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei,...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...
Ultima oră
Pe aceeași temă